Haberler

Bakan Eroğlu'ndan İslam Dünyası ve BM'ye Arakan Tepkisi Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Myanmar ordusunun Arakan’da sürdürdüğü katliamlarla ilgili İslam dünyası ve Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunarak, “İslam aleminden hiçbir ülkeden Türkiye’den başka bir ses çıkmıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Myanmar ordusunun Arakan'da sürdürdüğü katliamlarla ilgili İslam dünyası ve Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunarak, "İslam aleminden hiçbir ülkeden Türkiye'den başka bir ses çıkmıyor. Ölü toprağı serilmiş gibi diyorum ki biraz silkinin ya. Birleşmiş Milletler sizin işiniz ne; tabela Birleşmiş Milletler olmasın icraat yapın biraz. Gerçekten örnek icraat olsun" dedi.

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, Bolvadin İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Tören öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, bir gazetecinin Almanya Hristiyan Demokrat Birlik Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz'un seçim öncesi televizyon kanallarının ortak yayınında katıldıkları tartışma programında Türkiye karşıtı tutumlarını ve özellikle Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne alınmaması konusunda vaatlerini açıklamalarına tepki gösterdi. Bu tür açıklamaların yanlış olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, AB'nin gelecekte Türkiye'ye üyelik için kendisinin teklifte bulunacağını savundu. Bakan Eroğlu, "Biz AB için gereken müzakereleri yaptık. Hatta bir tarihte özellikle Türkiye'ye dedik ki bütün fasılları gerekirse biz açıp kapatacağız çünkü biz bu fasılları milletimizin mutluluğu için Türkiye'nin ekonomisi açıp kendimiz kapatacağız. Hatta ben o tarihlerde çevre faslı en zor açılan fasıldı Çevre ve Orman Bakanı iken çevre faslını açtık. Neticede biz vazifemizi yapıyoruz. Bakın, Türkiye'den çok daha geri durumda olan bazı ülkeler hemen AB'ye alındı. Hatta Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine alınması çok büyük hataydı. Buna rağmen Avrupa taraftarhane bir tutum izliyor. Bu doğru değil ama biz inşallah çok daha güçlü kuvvetli bir Türkiye inşa edeceğiz. Hep beraber neticede Avrupa Birliği bir noktada belki bize diyecek ki buyurun gelin Türkiyesiz olmuyor diyecek o günlerde yakındır inşallah. Çünkü Türkiye çok büyüyor, gelişiyor onlar özellikle ne derse desin biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"Birleşmiş Milletler nerede? Diğer ülkeler nerede?"

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin, "İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Myanmar ordusunun Arakan'da sürdürdüğü katliamlara son vermesi çağrısında bulundu. Bu çarpıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt vererek, şunları söyledi:

"Batı maalesef bu konuda çok sessiz kalıyor. Orada on binlerce Müslümanın katlediliyor, ateş altında. Yurtlarından göç edilmeye zorlanıyor bütün dünya seyirci. Aslında Türkiye'den başka bu konuya el atanda olmadı. Bu gibi hususlar memnuniyet verici ama yeterli değil. İcraat gerekiyor yani Birleşmiş milletler nerede? Diğer ülkeler nerede? Böyle bir dünyada belki tarihte görülmemiş bir zulüm. Bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Dolayısıyla bütün dünya milletleri buna karşı gerekli cevabı vermesi gerekir diye düşünüyorum. Dolayısıyla İngiltere'nin yaptığı bu çağrı bence cılız bir çağrı daha güçlü bir şekilde bütün ülkeler gerekli cevabı vermesi gerekli tedbirlerin alınması lazım."

"Bütün İslam alemine, batı dünyasına, bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum"

Türkiye'den başka bu konuda yardım edenin olmadığını ve Birleşmiş Milletler'in adeta tabela olarak kaldığını ve icraat yapmadığını savunan Bakan Eroğlu, "Sağolsun Cumhurbaşkanımız 'Bangladeş sınırı açılsın masrafları biz karşılayacağız' dedi ve sınır açıldı hiç olmazsa bir kısım Müslüman kurtuldu. Ama neticede bu topraklar onlara ait asırladır ataları dedeleri orada yurtlarından atılıyor çocuklar öldürülüyor. Dün gece haberlerde izlediğim zaman gözlerim yaşardı. Dünyanın bu zulme sessiz kalması özellikle Müslüman olduğu için sessiz kalması doğrusu çok ayıplanılacak bir şey. Ben bu hadiseyi lanetliyorum. Cenab-ı Allah bu zulmü işleyenlere gereken cezayı verecektir. Yalnız benim burada üzüntüm şu İslam aleminden hiçbir ülkeden Türkiye'den başka bir ses çıkmıyor gerçekten buna da çok üzülüyorum ölü toprağı serilmiş gibi diyorum ki biraz silkinin ya silkinin bizim anlayışımızda bir Müslümanın ayağına diken battığı zaman öbür dünyanın ucundaki Müslüman bunu yüreğinde hissetmesi gerekir diye düşünüyorum. En azından böyle bir zulmü eliyle yoksa diliyle yoksa buz ederek kalbinde bu da en düşük derece en azından bunu yapalı yani. Dilimizle bari söyleyelim. Ben bütün İslam alemine, batı dünyasına bütün dünyaya çağrıda bulunuyorum Birleşmiş Milletler'e gelin bu zulme hep beraber durun dünyada bir örnek olsun Birleşmiş Milletler sizin işiniz ne; tabela Birleşmiş Milletler olmasın icraat yapın biraz. Gerçekten örnek icraat olsun. Bu dünyada bu asırda böyle bir zulüm dünya tarihine bir kara leke olarak geçecek."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlar ile bayramlaştı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title