Haberler

Bakan Eroğlu'ndan CHP'li Balbay'a Cevap

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyareti sırasında yaptığı, "AK Parti Afyonkarahisar'a zulüm yapmıştır" sözüne tepki göstererek, "Ey CHP sen hep susuz bıraktın milleti. Zaten senin döneminde herkes şunu söylüyordu, 'gelince falanca kısmet kesildi.' Bunu söylemek istemiyorum ama gelir CHP kesilir kısmet" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında bugün memleketi Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, İscehisar ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

İscehisar Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de yapılanlardan bahsetti. AK Parti iktidarı ile 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün daha bir anlamlı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Eskiden, eski dönemlerde bu sadece kağıt üzerinde yazardı. AK Parti hükümeti sayesinde bu gerçekten oraya altın harflerle yazıldı. Biz millet olarak 10 yıl, 30 yıl öncesini mutlaka hatırlamamız lazım. Rahmetli demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'i hatırlamamız lazım. Rahmetli Turgut Özal'ı ve rahmetli hocamız Necmettin Erbakan'ı hatırlamamız lazım. Ne zaman millet hakimiyeti ortaya çıktığında, birileri ülkeyi karıştırarak kendileri idare etme hevesine kapıldılar. Kimi bunu hazmetmiyor. Bazıları istiyor ki; 'Türkiye'yi millet değil, biz yönetelim. Millet anlamaz, millet bidon kafalıdır' falan diye düşünüyorlar. Yıllarca hep 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' dediler ama bu AK Parti iktidarına kadar tam manasına kadar gerçekleşmedi. Çünkü hep darbeler oldu" dedi.

"AFYON'A GELİP DE AFYONLULARA MAVAL OKUMASIN"

Konuşmasında, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyaretinde, "AK Parti Afyonkarahisar'a zulüm yapmıştır" sözüne tepki göstererek, CHP'ye yüklenen Eroğlu, CHP'nin ülkeyi yokluğa sürüklediğini ve susuz bıraktığını kaydetti. Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Geçenlerde kendini bilmez birisi demiş ki; 'AK Parti Afyonkarahisar'a zulüm etti.' Siz ülkeye büyük bir zulüm yaptınız. Türkiye'yi 70 Cent'e muhtaç ettiğiniz günleri hatırlıyoruz biz. Ekmeği karneye bağladığınız günleri daha yakında petrol bulamadığımız için kuyrukları biliyoruz biz. Geçmişte bir tane baraj, gölet bitirilemiyordu. Hatta bir kulübe açarken Bakanlar Kurulu gidiyordu. Dünyanın en verimli teknolojileriyle 268 baraj, 20 milyon dekar sulama, yer altı suları yaptık. Bizim 76 şehre yaptığımız dev arıtma tesisleri, barajlar, muazzam isale hatları pompa istasyonları olmasa, 76 şehir susuzdu. Ancak şuan susuzluk var mı? Her evde su var. Hiçbir problem olmayacak. Çünkü biz büyük düşünüyoruz. Hizmet yaptığımız zaman 30-40 yıl sonrası torunlarımızı düşünerek yapmışız. Biz bu tesisleri iyi ki yapmışız, yoksa bu susuzlukta her yer susuz kalırdı. Ama biz büyük düşündük 2 yıl kuraklık da olsa su dağıtacak şekilde muazzam barajlar, göletler, dere isale hatları, muazzam arıtma tesisleri, dev pompa istasyonları şebeke istasyonları yaptık. Ey CHP, sen hep susuz bıraktın milleti. Zaten senin döneminde herkes şunu söylüyordu, 'Gelince falanca kısmet kesildi.' Bunu söylemek istemiyorum ama gelir CHP kesilir kısmet. Dolayısıyla bunu İstanbul'da yaşadık. Geçen Afyon'a gelip konuşan da haddini bilsin daha fazla konuşmasın. Afyon'a gelip de Afyonlulara maval okumasın."

Bakan Eroğlu, programın ardından İscehisar ve bağlı beldelerin belediye başkanları ve İl Genel Meclisi üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Veysel Eroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title