Haberler

Bakan Eroğlu Muş'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş'ta 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında TOBB Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

TOBB Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ile Muzaffer Çakar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu ayrıca, Malazgirt'te oluşturulan 1071 Malazgirt Hatıra Ormanı'nda düzenlenen fidan dikme törenine de telekonferans sistemi ile katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende halk oyunları gösterisinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bakan Eroğlu'na Muş'a yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, daha çok hizmet talebinde bulundu.

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi Muş ve yurt genelinde yapılan yatırımları anlatırken, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar da Bakan Eroğlu'nun Muş'a olan ilgisinden bahsederek, yapılan yatırımları değerlendirdi.

Milletvekili Faruk Işık ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Muş'a çok büyük yatırımlar yaptığını belirterek, "Sayın Bakanımız sabah saatlerinden itibaren Muş ve Bitlis illerini geziyor. Sayın Bakanımızda gerçekten hizmet aşkı var. Eğer Sayın Bakanımızda hizmet aşkı olmasa bunu yapmazdı. İşte AK Parti budur. AK Parti kadroları budur. Alparslan 2 Barajı'nın bütün işlemlerinde Sayın Bakanımızın imzası var. Çiftçiye maliyet gelmesin diye firma ile uzun süre görüştü ve sulama masrafının firma tarafından karşılanmasını sağladı. Sayın Bakanımız Arıncık Sulama Barajı alanı içindeki arazileri de sulama projesine dahil etti. Projeyi yeniden revize ettiler. Sayın Bakanımız Murat Nehri Havzası ağaçlandırılmasını başlattı. Kendisine yaptıkları için Muş adına teşekkür ediyoruz" dedi.

"MUŞ OVASI İHRACAT ÜSSÜ OLACAK"

Bakan Eroğlu ise, bölgeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "Muş'la amcamdan dolayı gönül bağım var. Amcam 1970'li yılların başına Muş'ta veteriner müdürlüğü görevi yapmıştı. Sizlerle buluşmak ve kucaklaşmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Beni bir milletvekili ve hizmetkarınız olarak kabul edin. Buraya sizlere 12 müjde vermek için geldim. Heybemiz dolu ve heybemizde size yatırımlar getirdik" diye konuştu.

Eroğlu, Muş Ovası'nın yıllarca ihmal edildiğini belirterek, "Muş Ovası gelecekte ihracat üssü olacak. Murat Havzası'nda, Muş-Elazığ Bingöl Havzası'nda ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu. Her şey insan içindir. Devlet insan için, millet için var. Dolayısıyla Muşluların ve vatandaşımızın hizmetkarıyız. Bizim anlayışımız ve Başbakanımızın talimatı da bu yöndedir. Muş Ovası çok ihmal edilmiş. Karasu Islah Projesi'ni bitirmek istiyoruz. Buraya eli boş gelinmez. Bugün buraya heybem dolu olarak geldim. Muş'a gelirken heybemizde yatırımla geleceğiz tabi ki. Size katmer, börek çörek getirecek halimiz yok. Buraya 152 milyon TL'lik yatırımla geldik. Biz burada muazzam bir sulama seferberliği başlatacağız. Muş Ovası'nın tamamını sulayacağız. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

"BU TOPRAKLARDA HERKESİN GÖZÜ VAR"

Birlik ve beraberlik mesajları da veren Bakan Eroğlu, "Bu ezan susmasın, bu şanlı bayrak ilelebet dalgalansın diye birlik beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz. Birbirimizi seveceğiz. Hep birlikte büyük Türkiye'yi hazırlayacağız. Kalkınma odaklı olacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çok daha güzel bir gelecek hazırlayacağız. ve diyoruz ki bizim büyük hedeflerimiz var. Bu topraklarda herkesin gözü var. Maksatları bölüp, parçalara ayırıp sonra da yutmaktır. Planın tamamı budur. Dolayısıyla biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek onların oyunları bozulacaktır. Ama birtakım hile ve desiseleri varsa, Cenabı Allah'ın da bir hesabı vardır. Bu milletin bahtı açık, ben buna inanıyorum. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan geçiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi çok sıkı şekilde muhafaza etmekten geçiyor. Bunu yaptığımız zaman hiç kimse bize yan gözle bakamaz" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, Muş ziyaretini Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyareti ile sonlandırıp, Muş'tan Ankara'ya gidecek. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Necmettin Dede Veysel Eroğlu Ak Parti Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title