Haberler

Bakan Eroğlu: İdil, Cizre, Silopi'yi Çiçek Gibi Yapacağız (2)

ŞIRNAK'TAKİ YATIRIMIN MALİYETİ 596 MİLYON TLOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İdil ve Cizre'nin ardından ziyaret ettiği Silopi İlçesi'nde düzenlenen toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, CHP İl Başkanı Mehmet Uğur, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

ŞIRNAK'TAKİ YATIRIMIN MALİYETİ 596 MİLYON TL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İdil ve Cizre'nin ardından ziyaret ettiği Silopi İlçesi'nde düzenlenen toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, CHP İl Başkanı Mehmet Uğur, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Şimdi bir belediye başkanının görevi yazılı-çizilidir arkadaşlar. İnsana hizmet edersiniz. Der ki, yol yapacaksın, altyapı içme suyunu, atık suyunu, ulaşımını sağlayacaksın, imarını yapacaksın, sosyal hizmet anlamında ne gerekiyorsa vatandaşlarına hizmet edeceksin diye yazıyor. Ama gördük ki İdil'de, Cizre'den bu taraflarda burada belediye başkanları insana hizmet etmek yerine teröre hizmet veriyor. 10 günde bir su akıyor. Bire Allah'tan korkmayan adam. Vatandaş seni belediye başkanı diye seçtiyse 10 günde bir saat su akıt diye mi seçti? Teröre hizmet et diye mi seçti" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Gerek İdil'de, Cizre'de, Silopi'de, Şırnak'ta pek çok alanda burada konut inşaatların temeli atılacak ve inanırmısın tarihi eserler hariç olmak üzere bir yılda siz muhteşem konutlara kavuşacaksınız. Silopi Barajı'ndan isale hattı yapıldı. Sizlere çok güzel İstanbul'daki gibi bir modern içme suyu artıma tesisi yapıyoruz. Bu yıl içinde bitireceğiz. Allah nasip ederse Silopi'mizin su meselesini kökünden çözeceğiz. Bunun dışında Cizre içinde bir hazırlık yapıyoruz. Burada Dicle Barajı yapıyoruz. Bu baraj tamamen ovaların sulanması için. Eğer bu alana su gelirse yılda 3 ürün almak mümkün mü? Mümkün. Dolayısıyla burada Dicle Barajı'nın yerini belirledik. İnşallah bu barajda 418 bin 180 dekar alan toprakların tamamı sulanacak ve yılda sulamalık yapıldıktan sonra çiftçimizin cebine her yıl 396 milyon lira ilave gelir gelecek. Meteorolojinin bir otomatik ölçüm istasyonu kurulumu var. Peki bunların toplam maliyeti 596 milyon TL. Yani yaklaşık 600 trilyon. Ama bu Şırnak'ımıza, Cizre'mize, İdil'imize, Silopi'mize velhasıl bütün ilçelerimize hayırlar olsun."

Konuşmaların ardından Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Bakan Veysel Eroğlu'na Şırnak Kilimi ve Nuh'un Gemisi maketini hediye etti. Eroğlu, kilimi alırken, "Muhteşem bir kilim. Her gelen bu kilimden alsın ama parasını versin" dedi. Bakan Eroğlu daha sonra 20 sivil toplum örgütü temsilcisi ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Silopi Şırnak Cizre Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title