Haberler

Bakan Eroğlu: "Bu Asrın Medeniyetine Yakışmayacak Zulümler Yapılıyor"

Bakan Eroğlu: "Bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapılıyor" "Arakan'da yaşanan zulüm dünyada görülmemiştir" "Dünyada GSMH başına fakir ülkelere yardım yapan ülkeler arasında birinci ülke Türkiye" "Türkiye dünyada ilk 3'e giriyor büyümede Çin ve Hindistan'dan sonra"AFYONKARAHİSAR -...

Bakan Eroğlu: "Bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapılıyor"

" Arakan'da yaşanan zulüm dünyada görülmemiştir"

"Dünyada GSMH başına fakir ülkelere yardım yapan ülkeler arasında birinci ülke Türkiye"

"Türkiye dünyada ilk 3'e giriyor büyümede Çin ve Hindistan'dan sonra"

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Arakan'da yaşanan zulmün dünyada görülmediğini belirterek, "Bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapılıyor. Bizde bunları sadece üzüntü ile izlemiyoruz ama gereğini de yapmak için elimizden geleni yapmak için gayreti sarf ediyoruz. Bir defa yardımlarda şunu gururla ifade ediyorum dünyada GSMH başına fakir ülkelere yardım yapan ülkeler arasında birinci ülke Türkiye. Gerçekten gurur duyuyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da valilik tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Gedik Ahmet Paşa Külliyesi'nde (Taş Medrese) gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Özdemiral Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşları temcileri ve medya kuruluşları temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin çevresinin ateş çemberi olduğunu ve Türk milletini bu coğrafyadan atmak isteyen pek çok ülkenin planları olduğunu vurguladı. Bu coğrafyada ayakta kalmanın 2 yegane yolu olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Türkiye gerçekten bir huzur adası, bakın etrafımız maalesef ateş çemberi. Tabi ki bunda bu coğrafyadan bil hassa İslam coğrafyasından bizleri atmak isteyen bazı devletlerin oyunları var. Ama ben şuna inanıyorum onların bir hesapları varsa, onların oyunları, planları varsa Cenab-ı Allah'ında bir planı var. Allah milletimizi daima muzaffer edecektir ben buna yürekten inanıyorum, 21. asra hiç tereddüdü olmasın kimsenin bu millet mührünü vuracaktır. Tabii bazı sıkıntılar var etrafımızda ama bu sıkıntıları açmanın yegane yolu birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmek ve bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar olacak şekilde daha da güçlendirip geleceğe hazırlamaktır. İki tane esas var çünkü bu coğrafyada eğer güçlü olmazsak bildiğiniz üzere bu coğrafyada pek çok ülkenin emelleri var. Tabi ki burada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu bakımdan bizde Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da güçlü yapmak için bütün kurumlar ile birlikte gayret ediyoruz" diye konuştu.

"Türkiye dünyada ilk 3'e giriyor büyümede Çin ve Hindistan'dan sonra"

Konuşmasında daha sonra dünya ile birlikte dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında büyüme oranlarında ilk 3'e girdiğini anımsattı. Bakan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bakın şu anda dünyada pek çok ülkede neredeyse büyüme sıfıra yaklaştı ama Türkiye dünyada ilk 3'e giriyor büyümede Çin ve Hindistan'dan sonra yüzde 5'lik büyüme ile ilk üçteyiz. Gerçekten mutluluk vesilesi bu ayrıca ihracatımız artıyor Türkiye'de yatırımlar dolu dizgin devam ediyor bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sadece ben Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak şu ana kadar 154 ilçe, 64 ilde en az bir defa bazı yerlerde 3-4 defa olmak üzere program yaptım. 729 temel atma, 402 açılış bin 132 tesisi tamamen aziz milletimize kazandırmışız bu sene. Büyün bakanlar çalışıyor merak etmeyin çünkü daha çok çalışmamız lazım. Benim şahsı kanaatim şu anda milletimizin her bir ferdinin üzerindeki mesuliyet Kanuni sultan Süleyman zamanındaki bu milletin fertlerinin mesuliyetinden daha fazla."

"Bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapılıyor"

Konuşmasında daha sonra İslam dünyasında yaşanan savaş ve zulümlere değinen Bakan Eroğlu, gündemdeki yerini koruyan Arakan'da yaşanan insanlık dramını hatırlattı. Dünyada bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, "İslam coğrafyasına baktığımız zaman hakikaten Arakan'da, yüreğimiz kan ağlıyor yani böyle bir zulüm dünyada görülmemiş. Öbür tarafta Suriye'de, Irak'da, Filistin'de, Gazze'de, Libya'da, Orta Asya'da ve pek çok yerde maalesef böyle zulümler var. Bu asrın medeniyetine yakışmayacak zulümler yapılıyor. Bizde bunları sadece üzüntü ile izlemiyoruz ama gereğini de yapmak için elimizden geleni yapmak için gayreti sarf ediyoruz. Bir defa yardımlarda şunu gururla ifade ediyorum dünyada Gayri Safi Milli Hasıla başına fakir, yoksul ülkelere yardım yapan ülkeler arasında birinci ülke Türkiye. Gerçekten gurur duyuyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, buradaki törenin ardından sırası ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Huzurevi, Afyonkarahisar Polisevi ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yaşlılar, polis ve askerler ile bayramlaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çin Halk Cumhuriyeti Veysel Eroğlu Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title