Haberler

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da...(2)

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çocukluk Yıllarında Eline Çömleği Alıp Keşkek Pişirtmek İçin Mahalle Fırınına Gittiğini Belirterek, "Eskiden Keşkeğin Üzerine Kaymak ve Tereyağı da Konulurdu. Şimdi Devir Değişmiş" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çocukluk yıllarında eline çömleği alıp keşkek pişirtmek için mahalle fırınına gittiğini belirterek, "Eskiden keşkeğin üzerine kaymak ve tereyağı da konulurdu. Şimdi devir değişmiş" dedi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak doğup büyüdüğü yer olan Şuhut ilçesini ziyaret etti. İlçe girişinde Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve protokol heyeti tarafından karşılanan Eroğlu, daha sonra AK Parti Şuhut İlçe Teşkilatı tarafından onuruna verilen keşkek ziyafetine katıldı. Şuhut'a has keşkeği yemenin ve bu lezzeti tekrar tatmanın bahtiyarlığını yaşadığını belirten Eroğlu, "Keşkek Şuhut için bambaşka bir yemektir. Ben

çocukluğumda çömleği alıp akşam üzeri mahalle fırınlarına giderdim. Bu çömlekler mahalle fırınındaki külün üzerine yatırılırdı. Sabaha kadar kısık bir ateşte pişerdi. Sabah ise lezzetine doyum olmaz. Şu anda yediğimiz keşkeğin içinde et var ve bunu göremiyorsunuz. Çünkü et o keşkeğin içinde dağılır. Eskiden keşkeğin üzerine camızın sütünden yapılan kaymak ve tereyağı konulurdu. Şu anda göremiyorum. Benim çocukluğumda böyleydi. Şimdi devir değişmiş. Camızlar da azalmış. Tarım ve Köyişleri Bakanı ile

konuştum. Afyonkarahisar'a camız çiftliği kurulması için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki programı devam eden Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ve esnafları ziyaret edecek.

(ATA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title