Haberler

Bakan Eroğlu, Adana'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 27 Yıllık Kangrene Dönen Orman Arazilerinin İşgalinin Sona Erdirilmesi İçin Hazırlıkların Sürdüğünü Belirtti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 27 yıllık kangrene dönen orman arazilerinin işgalinin sona erdirilmesi için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, daha önce Anayasa değişikliği ile gerçekleştirilmeye çalışılan 2-B'lerin, bu defa kanun değişikliği ile satılmasının planlandığını söyledi.

Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla 2008-2012 yılları arasındaki sulama ve diğer yatırımları görüşmek üzere geldiği Adana'da, Vali İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada yaptığı açıklamada, 4 milyar 473 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve kamuoyunda 2-B olarak bilenen "orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerinin" satışı için hazırlıkların devam ettiğini ifade etti. Orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin 27 yıllık bir sorun olduğunu belirterek, "Biz hükümete geldikten sonra 1 santimetrekare orman arazisini bile işgal etmek oraya tecavüz etmek mümkün değil. Taşınmazları orman sınırları içerisinde kalanların mağduriyeti, orman kadastro komisyonlarınca yapılacak "2/B" uygulamasıyla giderilecek. Daha önce Anayasa değişikliği ile gerçekleştirilmeye çalışılan, 2-B'lerin, bu defa kanun değişikliği ile satılması planlanıyor" dedi.

Orman arazilerinin işgalden kurtarılması için ilk kez tapu kadastro ve orman kadastronun ayrı ayrı çalışma yaptığına dikkat çeken Eroğlu şunları kaydetti:

"Daha önceki dönemlerde sadece tapu kadastro çalışması yapılıyordu. Ancak Orman Genel Müdürlüğü'nde artık orman kadastrosu da çıkartılıyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Orman kadastrosu çalışması yüzde 95 tamamlandı. Tapu kadastro çalışması ise yüzde 30 tamamlandı. Bu çalışmalar sonucunda neresi orman arazisi neresi normal arazi belli olacak. Böylece karışıklık ortadan kalkacak." Çalışmalar sonucunda 2-B'ler olarak bilenen orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri ile ilgili çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Çalışmalar tamamlanmasıyla birlikte yıllardır kangren olan yara çözüme kavuşmuş olacak. Bunun için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye'de su sıkıntısının olmadığını sulama konusunda ise geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok az bir sorun olduğunu ifade eden Eroğlu, sulama konusunda Türkiye'nin problemi olmadığını, ancak geçen yıl çok büyük bir kuraklık yaşandığı bu nedenle önceki yıllara oranla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 50 bir sıkıntı olduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, yazın gelmesiyle birlikte orman yangınlarının çıkabileceğini de dikkat çekerek şunları söyledi:

"Geçen yıl Orman Bölge Müdürlüğü çok başarılı bir yıl geçirdi. Türkiye genelinde 11 bin 500 hektar orman alanı yandı. Bu alanlarda tekrar ormanlaştırıldı. Geçen yıl Yunanistan, İspanya ve Portekiz'de Türkiye'den 15 kat fazla orman yangını çıktı. Türkiye bu konuda kendini çok geliştirdi. Yangın konusunda en ileri teknolojiye sahibiz." Adana'da 2008-2012 yılları arasında her yıl 15 bin hektar alanı ağaçlandıracaklarını, bu yıl ise 20 bin hektar ağaçlandırma çalışması yapacaklarını anlatan Eroğlu, "Adana'nın gördüğüm kadarıyla ormana ihtiyacı var. 2012 yılına kadar 280 bin hektar alana ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması yapılacak. Ağaçlandırma yağmur içinde çok önemli bir proje" şeklinde konuştu.

Adana'da çok önemli baraj projeleri olduğunu ve bu kapsamdaki Yedigöze Barajı'nın İmamoğlu Ovası'nı sulayacağını belirten Eroğlu, "Yedigöze Barajıyla 750 bin dönüm arazi sulanacak. Ayrıca 4. Aşağı Seyhan Ovası Projesi için bizden önce 7-8 milyon YTL para aktarılırken biz bu yıl 45 milyon YTL para aktardık. Bu projenin bitmesi için çok çaba harcıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Vali İlhan Atış, Bakan Eroğlu'na kilim hediye ederken Bakan Eroğlu da Vali Atış'a hediye verdi.

Bakan Eroğlu daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı makamında ziyaret etti. Durak Bakan Eroğlu'na Toroslar'daki ormanların yok olmasını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.

Bakan Eroğlu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinden sonra Adana'nın İmamoğlu ilçesine geçerek AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

(FK-AB-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title