Haberler

Bakan Ergün: Ergün, "Biz Girişimcilik ile Zenginleşebiliriz"

Partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Niğde'de bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işadamları ile bir araya geldi.

Niğde Grand otel'de düzenlenen toplantıda ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Esnaf Odaları Başkanı Fahri Eker söz alarak eksiklikler konusunda isteklerde bulundu. Ardından kürsüye gelen Bakan Ergün, petrol ve doğal gaz zengini ve bunları ihraç edecek bir ülke olmadığımızı kaydederek, "İhtiyacımızın bir kısmında kendi kaynaklarımızdan karşılayacak kadar kazanabiliriz. Onun için bizim en önemli zenginliğimiz müteşebbisler, girişimcilerdir" dedi.

Bilek gücü ile zenginlik kazanacak bir toplumda da olmadığımızı belirten Bakan Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye ucuz iş gücü, ucuz emek, ucuz enerji, ucuz ham madde kaynağı ve birçoğumuzda rekabet gücünü buradan kazanamaz. Bizden çok daha ucuza iş gücü çalıştıran ülkeler var. Biz onlarla yarışamayız. Çin, Hindistan veya Endonezya ile Mısır ve benzeri ülkelerle iş gücü konusunda ucuz iş gücü konusunda rekabet edebilir miyiz? Edemeyiz tabi. Bugün bazı Avrupa Birliğine sonradan katılan ülkelerle bile ucuz iş gücü konusunda rekabet edemeyiz. Bulgaristan, Polonya, Estonya, Litvanya, Letonya ve benzeri ülkelerle iş gücü bizden daha ucuza bulabiliyorlar. Demek ki bizim bir rekabet gücü kazanacağımız alan ucuz iş gücü, ucuz ham madde, ucuz enerji alanı değil.

Demek ki bizim zenginleşeceğimiz alan doğal gaz, petrol, doğal kaynaklar da değil. Biz girişimcilik ile zenginleşebiliriz. Sanayi bir toplumu zenginleştiren en önemli unsur. Tabi ki ticaret turizm bunlarda önemli. Ticaret daha bireysel bir zenginlik meydana getirirken, sanayi toplumsal bir zenginlik meydana getirir. Aynı zamanda teknoloji geliştirme, AR-GE yapma, tasarım, marka oluşturma gibi konuları da sanayi içerisinde halledebiliriz. Demek ki sanayi alt yapısı güçlü bir Türkiye İnşa etmek zorundayız. Biz kol gücüyle değil beyin gücüyle zenginleşebiliriz. Coğrafyamız bize çok büyük avantajlar sunuyor. Çok kritik bir coğrafyada bulunuyoruz. Bütün pazarların ortasında bir yerdeyiz. İtalya ile Çin arasındaki geniş coğrafyada en rekabetçi ülkelerden bir tanesiyiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bu nüfusumuzu iyi eğitebilirsek bunların üreteceği bilginden yapılacak teknoloji, üretim bizi zengin edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title