Haberler

Bakan Ergün'den İlginç Çıkış

Güncelleme:

Bakan Nihat Ergün: Türklüğe en büyük kötülük ne yazık ki Türkçüler sayesinde olmuştur

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,

"Türklüğe en büyük kötülük ne yazık ki Türkçüler sayesinde olmuştur. Şimdi Kürtlere en büyük kötülüğü Kürtçülerin yaptığı gibi" dedi.

AK Parti Gebze 44. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Ergün, AK Parti'nin, 21. yüzyılın güçlü Türkiye'sini inşa etmek için kurulduğunu belirterek, son 10 yılda Türkiye'de her alanda ciddi gelişmeler yaşandığını aktardı.

Hiç kimsenin etnik kimliğinden ve dini kimliğinden dolayı sorun yaşamayacağı bir Türkiye inşa edilmesi gerektiğini, ülkelerin en büyük belasının ırkçılık olduğunu kaydeden Ergün, "Hele hele bizim gibi ülkelerin. İmparatorluk bakiyesi ülkelerin en büyük belası ırkçılıktır. Biz imparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Osmanlı İmparatorluğu'nun bakiyesiyiz. Selçuklu İmparatorluğu'nun bakiyesiyiz" diye konuştu.

İmparatorluğun, farklı etnik ve dini grupların, insanların barış içinde bir arada yaşatan ülkeler olduğunu aktaran Ergün, böyle bir gelenekten geldiklerini bildirdi.

Ergün, Türkiye'nin coğrafyasının ve nüfusunun artık o kadar olmadığını ancak yapısının, ilişkilerinin bir imparatorluk kadar zengin ve geniş olduğunu belirtti.

Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da olacak her olumsuzluğun Türkiye'nin canını yaktığını kaydeden Ergün, "Buradaki her olumsuzluk bizim canımızı yakar. Neden- Çünkü canımızın bir parçası orada. Biz imparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Bu nedenle Türkiye'yi idare etmek alelade bir ülkeyi idare etmek gibi sayılamaz. Türkiye'yi idare edenlerin sanki bir imparatorluğu idare ediyormuş gibi olaylara geniş bakması lazım" şeklinde konuştu.

-"Biz ırkçılık yapamayız"-

Böyle ülkeler için en büyük tehlikenin ırkçılık olduğunu dile getiren Ergün, şunları söyledi:

"Biz ırkçılık yapamayız. Evet gerçek şudur; Türkler bu coğrafyada devlet inşa etmenin en önemli öncülerindendir. Türklerin bu hakkını kimse kenara koyamaz. Herkes Türklerin bu hakkına saygı duyar, ceket ilikler. Ama Türkler bunu yalnız başlarına yapmadılar ki... Bu devlet, bu medeniyet inşasını, bu millet inşasını Türkler yalnız mı yaptı- Hayır. Bu coğrafyadaki herkesle birlikte yaptı."

Çanakkale'yi bu nedenle örnek verdiklerine dikkati çeken Ergün, şöyle devam etti:

"1071'de Alpaslan'ın yanında kim vardı- Alpaslan kendi başına yapmadı bunları. Anadolu'daki Kürt beyleri hepsi Alpaslan'ın yanında yer aldılar, Anadolu'daki Kürt beyleri Yavuz Sultan Selim'in yanında yer aldılar. Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yaptık. Bütün Boşnaklar, Gürcüler, Çerkezler, Arnavutlar. Birlikte bu medeniyet, devlet inşa edildi. Osmanlı'da Selçuklu'da böyle inşa edildi. Evet Türklerin bu inşadaki önce rolünü kimse yadırgayamaz. Bu nedenle Türkler bu topraklarda bu inşa rolünü üstlenerek, yücelmişlerdir. Ama Türklüğü yüceltmek diye bir gaye gütmemişlerdir. İnsani, İslami, ahlaki değerlere sahip çıkarak yücelmiştir herkes. Irkını yüceltmek değil, değerlerini yüceltmek. İnsani, İslami değerler yüceldikçe, onlar için çalışan herkes yücelir. Böyle yüceldik. Bundan sonra da böyle yücelmeye devam edeceğiz."

-"Ne büyük hastalık ırkçılık ve ne küçük bir düşünce"-

Son zamanlarda "ırkçılık" tartışmalarının olduğunu hatırlatan Ergün, "Ne büyük bir hastalık ırkçılık ve ne küçük bir düşünce. Bir CHP Milletvekili, sözüm ona Türklüğü önemsiyor. Türklüğe en büyük kötülüğü yapıyor. Türklüğe en büyük kötülük ne yazık ki Türkçüler sayesinde olmuştur. Şimdi Kürtlere en büyük kötülüğü Kürtçülerin yaptığı gibi. Var mı bizim inancımızda Türkçülük, Kürtçülük Lazcılık, Arapçılık, Çerkezçilik. Biz bir milletiz. Değerler üstünde yükselen bir milletiz. Değerlerimizi altımızdan çektiğiniz zaman ne millet kalır ne devlet kalır. Bizi birleştiren bu değerlerdir" ifadesini kullandı.

"İşte bir CHP milletvekili parlamento kürsüsünde ırkçılık yapabiliyor" diye konuşan Ergün, şunları kaydetti:

"Koy kenara. Öbür taraftan bir BDP milletvekili çıkıyor, diyor ki

'Balkanlardan, Kafkaslardan gelenler Boşnaklar, Çerkezler siz bu memleketin gerçek sahibi mi zannediyorsunuz kendinizi- Haddinizi bilin' Sen misin bu memleketin gerçek sahibi- Kim- Bak şurada bayrak var. Bu bayrak 1800'lü yıllardan beri aynı bayraktır. Sanmasınlar ki bu cumhuriyet dönemi bayrağı. Bu bayrağın bir devamlılığı vardır. 1800'lü yıllardan beri bu topraklardan aynı bayrak dalgalanır. Rengi kırmızı. Arapların mı Çerkezlerin mi, Kimin kanının kırmızısı... On da hepimizin kanının kırmızısı var. Hepimizin kanının kırmızı olduğu için hepimizin ortak değeri."

Ergün, AK Parti'nin siyasetten çekilmesi durumunda devlet ve milletin tarumar, darmadağın olacağını ifade ederek, "Allah muhafaza bıraksanız MHP'nin eline memleketi, Türklük davası güdeceğiz derken ne Türkler kalacak memlekette, ne Kürtler, ne memleket kalacak ne vatan. Bıraksan BDP'nin eline kimini ev sahibi, kimini misafir sayıp kovabildikleri kadar kovmaya çalışacaklar. Bıraksan CHP'nin eline onlar da başka bir ırkçılığın peşine gidecekler. Böyle devlet kalır mı böyle memleket kalır mı- O yüzden burası büyük buluşma yeridir. Milletin, devletin birliğini, geçmişini, geleceğini temsil eden yer burasıdır. Onun için AK Parti'deyiz."

-"Doğru fikirlerin teröre ihtiyacı yoktur"

Bakan Ergün, Türkiye'nin ayağındaki son pranganın terör olduğunu, herkesin terörle bir yere varılamayacağını görmesi gerektiğini anlatarak, bu nedenle

"bırakın silahı, silahlar sussun, herkes konuşsun" dediklerini vurguladı.

Demokrasinin en aykırı şeylerin söylenebildiği rejim olduğunu ifade eden Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özgürlüklerden, söylenenlerden korkmayın. Yeter ki kan dökülmesin. Yeter ki tehdit, yeter ki hakaret olmasın söylediğin sözde. Korkmuyoruz hiç bir fikirden. En aykırı fikirden bile korkmuyoruz. Yeter ki fikir olsun. Doğru fikirlerin kendini kabul ettirme gücü kendi içinde saklıdır. Doğru fikirlerin silaha ihtiyacı yoktur. Doğru fikirlerin teröre ihtiyacı yoktur. Fikrine güveniyorsan, inanıyorsan gel demokratik arenaya çık ne istiyorsan söyle kardeşim. Yanlış şey söyleyecek. Tamam biz de doğrusunu söyleriz. Aykırı şey söyleyecek biz de düzünü söyleriz. Biz Türkiye'yi böylesi özgür bir ortama taşımak istiyoruz. Allah'a şükür doğru istikamette ilerleniyor. Bundan da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Millet de arkamızda. Milletin duaları da bu konuda arkamızdadır. Yeter ki biz doğru adımlar atmaya devam edelim."

-"Yasama dönemi kapanmadan Gebze Üniversitesi kurulacak"-

Ergün, parlamentonun, yasama dönemi kapanmadan Gebze Üniversitesi'nin kurulacağını kaydetti.

Gebze'de çarpık bir takım merkezlerin, artık ortadan kaldırılacağını vurgulayan Ergün, "Kararlıyız. Gişelerin sağındaki özellikle taş ocakları. İmkanım olsa yarın, bu akşam, yarına kalmayacak şekilde kapatılma zamanı geldiği kanaatindeyim. Arkadaşlarla konuştuk. Tabii yarın sabah değil ama çok kısa bir zaman içerisinde Allah nasip ederse toz toprak görüntüleri de Gebze'den kaybolacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Ergün, daha sonra AK Parti'ye katılan vatandaşlara parti rozeti taktı.

Muhabir: Şengül Oymak

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Ergün Ak Parti Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title