Haberler

Bakan Ergin: Demokratikleşme Paketi, Bayram Öncesi İdari Yönden Tamamlanacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Demokratikleşme paketinin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Demokratikleşme paketinin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Ergin, "Bayramdan sonra da temenni ediyorum ki yasal düzenleme gerektiren konuların düzenlemesi, Bakanlar Kurulu üzerinden parlamentoya ulaşır diye öngörüyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anadolu Grubu'na bağlı Anadolu Vakfı tarafından Aksaray'da yapılan Necmiye- Mehmet Yazıcı Kız Meslek Lisesi, kız öğrenci yurdu ve spor salondan oluşan Yazıcı Kampüsünün açılış törenine katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ergin, demokratikleşme paketiyle ilgili soru üzerine paketin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız, demokratikleşme paketini açıkladı. O yönde çalışmalar devam ediyor. Dün gece de detaylarına ilişkin bir takım bilgiler verildi. Bayram öncesinde idari yönden değişiklik gerektiren hususlar büyük ölçüde tamamlanması öngörülüyor. Bayramdan sonra da temenni ediyorum ki yasal düzenleme gerektiren konuların düzenlemesi Bakanlar Kurulu üzerinden parlamentoya ulaşır diye öngörüyoruz."

HAKİM VE SAVCILARDA BAŞÖRTÜSÜ

Başörtüsüyle ilgili hakım ve savcılarda düzenlemeye yapılıp, yapılmayacağı soru üzerine ise Bakan Ergin, şunları söyledi:

"Kılık kıyafet yönetmeliğinin 5'nci maddesinde sınırlamalar var. Bizler o yasaklamaları kaldırıyoruz. Her şey çok net, kafa karıştıracak da bir şey yok. Yine aynı kılık kıyafet yönetmeliğinin 6'ncı maddesinde ise, bu yönetmelikteki düzenlemelerden istisna tutulan konular var. 6'ncı maddeki istisnalar aynen korunuyor."

"KÖRPECİK DİMAĞLARA 60 YILDIR BU ANDIMIZI OKUTUYORUZ"

Andımızın kaldırılmasına ilişkin soruya ise Bakan Ergin, çocukların yüreğine pozitif bilimle millet ve bayrak sevgisini yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Körpecik dimağlara 60 yıldır bu andımızı okutuyoruz. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda sosyolojik olarak, millet bilinci olarak geldiğimiz noktayı bir değerlendirelim. İnsanlara bunları okutmakla kalplerine bunları yerleştirebildik mi? Pozitif ilimde ve bilimde çok duyguları çocuklarımızın gönlüne daha farklı yöntemlerle yerleştirmemiz gerekiyor. Bugün geldiğimiz nokta bize bunu söylüyor. Gelişmiş dünya da bu şekilde bir söylem görmek çok kolay değil. Biz pozitif bilimle çocuklarımızın gönlüne ve yüreğine bu ülke sevgisini, bayrak sevgisini, millet sevgisini, büyük Türkiye'nin idealini, yerleştirmenin yöntemlerini uygulamaya geçiriyoruz" diye konuştu.

Bakan Ergin, açılışın ardından kampüsü gezdikten sonra, Ankara'ya dönmek için hareket etti. - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title