Haberler

Bakan Elvan Yüksekova'da İftara Katıldı

KONYA'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'nin Yüksekova İlçesine geldi.

KONYA'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'nin Yüksekova İlçesine geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a Yüksekova gezisinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Zelkif Kazdal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Konya eski milletvekili Mustafa Kabakçı da eşlik etti. Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Elvan ve berabarindeki heyet ilk olarak Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Bakan Elvan ve beraberindekiler Cegiz Topel Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek Seladddin Eyyebi Kültür Merkezi bahçesindeki iftar programında katıldı.

KIYAMETE KADAR GÖNÜL BAĞIMIZ OLACAK

İftar yemeğinin ardından konuşan Bakan Elvan, Türkiye'deki 81 ilin gönül bağıyla birbirine bağlı olduğunu ve bu bağın kıyamete kadar devam edeceğini söyledi. Bakan Elvan, "Allah'ın iziniyle kıyamete kadar bu gönül bağını koparmaya, bu birlikteliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sadece iki coğrafya arasında değil, sadece iki şehir arsında değil Hz. Mevlana ile Ahmed-ı hani arasında bir gönül bağı vardır. Bozkırın gelincikleri ile Hakkari'nin, Yüksekova'nın laleleri arasında gönül bağı vardır. Onun için diyoruz ki medeniyetimizi gönül medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz barış medeniyetidir. Bizm medeniyetimiz kardeşlik medeniyetirdi. Her insanımız bizm için kutsaldır. Her insanımız bizim için biriciktir. Rengi ve mezhebi ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun Allah'ın biricik yarattığı her insanımıza 80 milyon milettimize her bir ferdine insanca bir hayat sunmak bizim hem insani görevimiz, hemde birlikte inşa ettiğimiz büyük medeniyet mensubu olmamızın bir gereğidir. Aynı kaderi, aynı coğrafyayı, aynı kederi paylaşıyoruz. Sevinçimizde de hüznümüzde de aynı yürekle üzülüyoruz. Kavganın olduğu yerde medeniyet, huzur, ağız tadı, gelişme, kalkınma olmaz. Kriz, kaos, açlık, sefalet olur. onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla bunlara müsade etmeyeceğiz. Kenetleneceğiz, güçleneceğiz" dedi. Bakan Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

"Bizi asla 3. dünya ülkeleriyle, ortadoğu ülkeleriyle karıştırmasınlar. Buna Hakkari ve Yüksekova müsade etmez. Buna Konya ve Türkiye müsade etmez. Doğusuyla, batısıtyla 80 milyon insan müsade etmez. Darbe döneminin tortularını temizleyerek demokrasiye düşürülen gölgeleri çalınan lekeleri silerek vesayet dönemlerinde, kaos dönemlerinde yaşadığımız acılardan ders alarak, insanlarımızı daha özgür kılarak daha müleffeh kılarak, halk iradesini güçlendirerek çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşatmayacak, bizm çektiklerimiz çekmeyecek Hakkari'yi Yüksekova'yı cazibe merkezi yapacağız."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title