Haberler

Bakan Elvan: "Evet Çıkmasıyla Birlikte CHP'de de Bir Değişim Rüzgarı Olacaktır"

Bakan Elvan: "Evet çıkmasıyla birlikte CHP'de de bir değişim rüzgarı olacaktır" Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi MERSİN - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu anayasa değişikliği ile Türkiye'nin...

Bakan Elvan: "Evet çıkmasıyla birlikte CHP'de de bir değişim rüzgarı olacaktır"

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi MERSİN - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu anayasa değişikliği ile Türkiye'nin daha da güçlü olacağına vurgulayarak, "16 Nisan Referandumundan sonra 'evet' çıkmasıyla birlikte CHP'de de bir değişim rüzgarı olacaktır. Onlar da demokrasiye gerçekten inanan bir yapıya döneceklerdir diye düşünüyorum" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bakan Elvan'a milletvekili Hacı Özkan ile İl Başkanı Cesim Ercik eşlik etti. Burada konuşan Elvan, Cumhurbaşkanlığı sistemini her yerde anlatmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Bu bir siyasi mesele değildir. Bu yeni ortaya çıkan bir meselede değildir. Bu sadece Mecliste bulunan partilerin de meselesi değildir. Bu bir memleket meselesidir. Son 60 yılda biriken bu sorunlar, siyasi istikrarsızlığa yol açan, sistemi tıkayan bu sorunları aşmak için Anayasa değişikliğini gündeme getirdik. Bu değişikliklerle birincisi seçimler 5 yılda bir yapılacak. Milletimiz kimi isterse o seçilecek. Cumhurbaşkanı hükümeti kuracak ve hükümetin başı olacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın yetkileri, yeni sistemde Cumhurbaşkanında birleşecek. Sorumsuz olan Cumhurbaşkanı yetkili ve sorumlu olacak. Yetki ve sorumluluk kargaşası ortadan kalkacak" diye konuştu.

"Diktatör seçimle gelir mi? Gelmez"

Kimi çevreler tarafından bir 'diktatörlük', bir 'tek adamlık' döneminin geleceğinin söylendiğini belirten Elvan, "Diktatör seçimle gelir mi ' Gelmez. O hükümetin başını halk seçiyor. Halk seçerken de yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorunda. Yüzde 50'in üzerinde bir oyla da hükümeti kurdu. Diyorlar ki tek adamlık. Tek adamlıkta denetim olur mu' Olmaz. Tek adamlıkta yargı olur mu? Olmaz. Tek adamlıkta soruşturma olur mu? Olmaz. Cumhurbaşkanı yaptığı her işlem ve işlerden dolayı Meclisin denetimine tabi olacak. Cumhurbaşkanı yaptığı iş ve işlemlerden ceza alabilecek. Tek adamlıkta böyle bir denetim, böyle bir cezalandırma olabilir. Bu tam tersine tek adamlığı, sorumsuzluğu ortadan kaldıran bir düzenlemedir. Cumhurbaşkanının çıkardığı kararnameyi yargı iptal edebilecek. Yasa, yürütme ve yargı arasında güçlü bir denge oluşacaktır. Burada güçlü bir hükümet ve güçlü bir yürütme olacak. Bundan korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Daha güçlü bir demokrasi olacak"

Birilerine göre atanmışın, seçilmişten daha üstün olduğunu vurgulayan Elvan, "Biz ise halk ne derse o olacak diyoruz. Milletimiz ne derse o olacak. Biz aslında Anayasa değişikliğiyle milletin yetkililerini artırıyoruz. Milletimizde evet diyerek kendisine bir anlamda oy vermiş olacak. Halkımızın büyük bir kazanımı olacaktır. Yeni sistemde doğrudan halkımız hükümeti belirleyecek. O nedenle demokrasimizi daha da güçlendireceğiz. Bu Anayasa değişikliği ile önemli değişiklikler yaptık. Sıkı yönetimi kaldırıyoruz. Askeri mahkemeleri kaldırıyoruz. Yasama ve yürütmede oluşabilecek vesayeti ortadan kaldırdık. Daha güçlü bir demokrasi olacak. Türkiye demokrasi adına sağlam temeller üzerine oturmuş, hızla büyüyen, güçlenen bir ülke konuma gelecek" ifadelerini kullandı.

"Bu devlet demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir"

Türkiye'nin daha fazla büyümesi için hep birlikte 'evet' denilmesi gerektiğinin altını çizen Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Elvan, "Kılıçdaroğlu diyor ki efendim rejim değişiyor. Rejim değişmiyor. Biz bu rejimi 1923'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kurduk. Bu devlet demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Allah'ın izni ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaktır. Herhalde Kılıçdaroğlu rejim ne demek bilmiyor anlaşılan. ya yalan söylüyor ya da rejimin ne anlama geldiğini bilmiyor. Burada yapılan iş hükümet sisteminde bir değişikliğe gidilmesidir. Türkiye'de kalıcı bir istikrar oluşmasını istiyoruz. Koalisyonların yeniden yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

"Evet çıkmasıyla birlikte CHP'de de bir değişim rüzgarı olacaktır"

Bu anayasa değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin daha da güçlü olacağına vurgu yapan Elvan, "Az çok sayın Kılıçdaroğlu'nu biz anlıyoruz. Çünkü onlar parti olarak en büyük yaşadıkları sıkıntı halkla bütünleşememeleri. Demokrasiyi tam olarak özümseyememeleri. Ben şuna da inanıyorum. 16 Nisan Referandumundan sonra 'evet' çıkmasıyla birlikte CHP'de de bir değişim rüzgarı olacaktır. Onlarda demokrasiye gerçekten inanan bir yapıya döneceklerdir diye düşünüyorum. Çünkü hükümet olabilmek için sizlerin oyunu almak zorundalar. Halkın evet demesini istemek zorundalar. Onlarda inşallah gelecek anlamında demokrasinin ne olduğunu görecekler. Onlarda da bir değişim başlayacak" diye konuştu.

"HDP de bölücü terör örgütünün talimatlarıyla hareket eden bir parti konumuna geldi"

HDP'ye de yüklenen Elvan, "Biz TBMM'de HDP'li vekillere hep şunu söylüyorduk. Dedik ki Türkiye partisi olun. Bölücü terör örgütünün ağzıyla, talimatlarıyla hareket etmeyin. Maalesef HDP de bölücü terör örgütünün talimatlarıyla hareket eden bir parti konumuna geldi. Görüyorsunuz o çocuklarımıza yazık değil. Peki siz Türkiye partisi olsaydınız, gerçek anlamda halkımızın sorunlarına sahip çıksaydınız, o bölücü terör örgütünün talimatı çerçevesinde hareket etmeseydiniz, farklı bir konumda olmaz mıydınız? Olurdunuz. Ancak yapmadılar. Allah'ın izni ile bizde kış gününde dahi o 3-5 metrelik kar yığınlarının arasında dahi bölücü terör örgütünün inlerine girip, teker teker temizliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mersin Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title