Haberler

Bakan Ekren, Anayasa Mahkemesi'nde Sözlü Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakan Nazım Ekren, 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un Bazı Hükümlerinin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması İstemiyle Açılan Dava Kapsamında Anayasa Mahkemesi Heyetine Sözlü Açıklamalarda Bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakan Nazım Ekren, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan dava kapsamında Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklamalarda bulundu.

CHP, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Bu kapsamda Devlet Planlama Teşkilatı bürokratlarıyla öğleden sonra Anayasa Mahkemesi'ne gelen Bakan Ekren, yaklaşık 2 saat boyunca Yüksek Mahkeme üyelerine sözlü açıklamalarda bulundu. Sözlü açıklamanın ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yanına çıkan ve bir süre sohbet eden Erken, daha sonra

mahkemeden ayrıldı. Kanunun amaçlar başlıklı 1. ve 3. maddesindeki, ajansların bölgeler esas alınarak Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla kurulacağı ve ajansların, tüzel kişiliği haiz ve bu kanunla düzenlenmemiş bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi olacağına ilişkin hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteniyor.

Kanun'un 5. maddesindeki 'bölge plan ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı faaliyet ve projelere destek olmak, diğer projeleri izlemek, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek', 8. maddesinin 3. fıkrasında yer alan 'kalkınma kuruluna temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının gönderecekleri temsilcilerin sayısının, görev süresinin ve diğer hususların kuruluş kararnamesiyle belirlenmesi', 18. maddesindeki

'bu fıkra kapsamındaki kişilerden, önceki kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolarına müşterek kararname ile atananların, bu fıkraya göre yapılacak atama işlemlerinin ilgili bakan onayıyla yapılacağı'na ilişkin hükümlerin yer aldığı 30 maddenin iptali istemi yer alıyor.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title