Haberler

Bakan Eker Diyarbakır'da

Arım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Ankara'daki Saldırıyı Nefretle Kınadıklarını Belirterek "Bu, Demokratik Sistemin Yanı Sıra Seçimin Huzur ve Güvenliğine Yönelik Bir Saldırıdır" Dedi.

arım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Ankara'daki saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek "Bu, demokratik sistemin yanı sıra seçimin huzur ve güvenliğine yönelik bir saldırıdır" dedi.

Diyarbakır'da bugün başlayacak olan Ortadoğu Tarım Fuarı'nın açılışına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Eker, basın mensuplarının Ankara'da dün yapılan saldırı ile ilgili sorularını yanıtladı. Ankara'daki menfur saldırıyı nefretle kınadıklarını söyleyen Eker, "Şiddet ve terörün hiçbir şekilde bir çözüm olmadığı herkes tarafından bilinmelidir. Bu saldırının son olmasını diliyoruz. Bu

saldırı, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiği bir ortamda, sadece vatandaşlarımızın hayatına kastetmekle kalmadı, aynı zamanda demokratik sistem ile seçim ortamındaki huzur ve güveni de yok etmeyi amaçladı. Hangi örgüt veya şahıs olursa olsun, isminin ne olduğu önemli değil, bunu şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

DESTEK PRİM ÖDEMELERİNDE REKOR

Diyarbakır'a rekor sayılacak ölçüde prim desteği sağlandığını söyleyen Eker, Bismil ilçesinde bazı çiftçilerin prim desteklerinin ise dondurulduğu söyledi. Türkiye'nin her tarafında prim ödemelerini yaptıklarını ifade eden Eker, Diyarbakır'ın geçmiş yıllara göre rekor denilebilecek bir düzeyde prim aldığını belirterek, "Diyarbakır'da 2002 yılında rakam 6 milyon YTL iken, rakam bu yıl 86 milyon YTL olmuştur. Bismil ilçesinde bazı çırçır fabrikaları ile ilgili çiftçilerin şikayeti üzerine inceleme

başlatılmıştır. Jandarma ve polis, şikayet üzerine araştırmalarını sürdürüyor. Bu yüzden bazı çiftçilerin ödemeleri dondurulmuştur. O soruşturma bitince, hesapta tutulan paralar da çiftçilere ödenecektir" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, valilik ziyaretinin ardından Diyarbakır'da bugün başlayacak olan Ortadoğu Tarım Fuarı'nın açılışına katıldı.

(ME-FA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title