Haberler

Bakan Eker'den Soma İçin Gözyaşı

Güncelleme:

Peygamberler Makamında Soma'da yaşamını yitirenlen için yapılan dua sırasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, duygulanıp gözyaşı döktü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliği, Eğil İlçe Kaymakamlığı ve Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Peygamber ve Eğil Tanıtım Sempozyumu'na katıldı.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesindeki Hz. Zülkifl ve Hz. Elyasa Peygamberler ile Nebi türbelerinin bulunduğu Peygamber makamında düzenlenen sempozyuma Bakan Eker'in yanı sıra, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Süleyman Hamzaoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Büğürcü, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, kamu kurum Müdürleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kur'an-ı Kerim okunması ve Soma'da hayatını kaybedenler için yapılan dua ile başladı. Kur-an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye birincisi Habib Deveci'nin okuduğu Kur'an-ı Kerimin ardından yine Deveci tarafından Soma'da yaşamını yitirenler için dua edildi. Uzun duaya yakıcı güneş altında oturan protokol ve vatandaşlarda 'Amin' diyerek eşlik ederken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in duygulandığı gözlendi. Bakan Eker, dualar sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

BAKAN EKER, KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Yapılan duaların ardından kürsüye çıkan Bakan Eker, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasının, millete büyük bir acı yaşattığını belirterek, "Allah'tan böyle bir acıyı bir daha bize yaşatmamasını diliyorum. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Yaşamını yitiren kardeşlerimizin yakınlarına sabır ve metanet diliyorum" dedi.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKTIR

Millete elem keder ve üzüntü veren büyük kaza ile ilgili olarak soruşturma yapılacağını kaydeden Bakan Eker, "Tahkikat, soruşturma yapılıyor, yapılacak. İhmali, kusuru olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" diye konuştu. Bakan Eker, devlet olarak bu tür kazaların bir daha yaşanmaması ve Soma olayının son olması temennisinde bulunarak, mevcut şartların da gözden geçirileceği ve ilave tedbirler alınacağı da sözlerine ekledi.

SOMA İÇİN GIYABINDA CENAZE NAMAZI

Üzüntülü olduğu her halinden belli olan Bakan Eker konuşmasını çok kısa yaptı. Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra Peygamberler Makamı ve Eğil ilçesiyle ilgili fotoğraf sergisini gezdikten sonra Cebelinur Camisi'nde Cuma namazı kıldı. Bakan ve beraberindekiler, Cuma namazından sonra Soma'da hayatlarını kaybedenler gıyabında cenaze namazı kıldı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Dicle Üniversitesi Mehmet Mehdi Eker Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title