Haberler

Bakan Egemen Bağış Paralı Askerliği Değerlendirdi

Brüksel'de düzenlenen AB uyum müzakereleri Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslının açılması ile ilgili konferansa katılan Devlet Bakanı Egemen ve Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Brüksel'de düzenlenen AB uyum müzakereleri Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslının açılması ile ilgili konferansa katılan Devlet Bakanı Egemen ve Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Brüksel dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin "500 bin paralı asker alımı ile ilgili bazı kesimlerden gelen tepkiler var" sorusu üzerine açıklama yapan Bağış, "Dünyanın 16'ncı Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisini sahip olan bir ülkede toplumun en hassas yarası olan terörle mücadele konusunda atılan adımlara ekonomik boyutlarını bahane etmek sadece abeste iştigaldir." diyerek tepkisini dile getirdi.

PROFESYONEL ORDU ŞART

Özel Ata uçağı ile 16.30 sıralarında Brüksel'den İstanbul'a gelen devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ve Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin 500 bin profesyonel asker alımı ile ilgili olarak sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir. Bunun ekonomik boyutu devletin diğer giderlerinin yanında bütçelerinin yanında konusu bile yapılmaması gereken bir süreçtir. Milli Savunma Bakanlığımız bu konuda uzun süreden beri üzerinde çalışıyorlar. Verdiğimiz her şehitten sonra hepimizin içinin yandığı gibi, artık konusunda uzmanlaşmış, emniyet kuvvetlerine kavuşmasının önemli bir mesele haline geldiği bu ülkede, artık bütün tarafların kabul ettiği benimsediği bir fikirdir. AB üyesi ülkelerde de silahlı kuvvetler büyük ölçüde profosyonel kadrolardan oluşmaktadır. Türkiye'de bu standartları yakalamak için bu konuyu ele almalıdır. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bakanlar kuruluna gelir orada tartışılır meclise gerekli yasalar sevk edilir." dedi.

TRAKYA'DA ŞAP HASTALIĞI KALMADI

Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış fasıl ile 27 AB üyesi ülkesinin Türkiye'nin artık gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı konusunda AB standartlarını yakalamaya hazır olduğunu teyit ettiğini belirten Bağış, "Gıda Güvenliği, Bitki ve Hayvan Sağlığı faslının açılmasıyla, bu, 27 AB üyesi ülkenin Türkiye'ye, 'Sen bizim standartlarımıza yükselme noktasında gerekli adımları attın, senin Trakya Bölge'nde şap hastalığı kalmadı. Hayvan sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapıyorsunuz. Tarım, hayvancılık ve bitkisel ürün konularında standartları yakalamaya başladınız' dediğini ifade ediyor" dedi

AB İLE UYUMLU ÇALIŞMA SÜRECİ BAŞLADI

Tarım faslının açılışının Türk tüketicisi için büyük önem taşıdığını da belirten Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker Türkiye'nin gıda hijyeniyle ilgili uygulayacağı standartlar konusunda, AB ile uyumlu bir çalışma döneminin başladığını da söyledi.

KOKOREÇ YİYEBİLİRİZ

Basın mensuplarının "Türkiye'de bir kokoreç tartışması sürüyor. Bu faslın açılmasıyla Türkiye kokoreç yiyemeyecek mi?" sorusu üzerine Egemen Bağış, "Kokoreci afiyetle herkes yiyebilecek, sadece yediği kokoreçin hijyen, temiz, sağlıklı olduğundan emin olarak yiyecek. Onun için herkes rahat olsun, afiyetle yesin" dedi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım Bakanı Mehdi Eker "Tabii bunu kokorece indirmek ne kadar doğru ama AB görüşmelerinde kimin ne yiyeceği, hangi gıdayı tüketeceği konusu yer almaz. Her ne yenecek, tüketilecekse benimsenen sağlık ve hijyen standartlarına uygun olup olmadığı sorunudur. Sağlık ve hijyen standartlarına uygun ise her türlü gıdayı tüketilebilirsiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Murat ÇAKIR / İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title