Haberler

Bakan Dönmez: "10 Bin 500 Maden Ocağını Denetledik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Hedeflerimize giden yolun bağımsız ve yerli enerjiden geçtiğinin farkında olarak madenlerimize yatırımlarımızı her yıl daha da artırdık. Tüm bu yatırım ve ekonomik hedeflerimize ulaşırken iş güvenliği ve sağlığı hususunu asla ödün vermediğimiz ve vermeyeceğimiz kırmızı çizgimiz olarak belirledik. İş kazalarını sıfıra indirme hedefimize ulaşmak amacıyla sadece 2018 yılında 10 bin 500 maden ocağını denetledik" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle açıklamada bulundu. Madenciliğin dünyanın en meşakkatli, emek ve alın teri gerektiren mesleklerinin başında geldiğini aktaran Dönmez, "Geçmişi oldukça uzun bir döneme dayanan madencilik faaliyetlerini büyük bir özveri ve fedakarlıkla yürüten madenci kardeşlerimize duyduğumuz minnet ve saygı her şeyin üzerindedir. Günlerinin önemli bir bölümünü yerin altında geçiren madencilerimizin çabaları hayatımızın her alanına kalın çizgilerle kazınmış durumda. Yer altında vurulan her kazma, çıkarılan her bir kaynak ve madencilerimizin alnından dökülen her damla ter bizleri daha da ileri taşıyor" ifadelerine yer verdi.

"Denetimlerimizi daha da artırarak madenlerimizin tam güvenliğini sağlayacağız"

Türkiye'nin enerji stratejisinin haritası olan 'Milli Enerji ve Maden Politikası'nın "daha fazla yerli daha fazla yenilenebilir" hedefleri üzerine kurulduğunu aktaran Dönmez, enerjide öz yeterliliğinin sağlanması adına yerli kaynak kullanımının enerjide bağımsızlığın en temel koşulu sayıldığını paylaştı. Yerli kömür başta olmak üzere madenlerin gün yüzüne çıkarılması atağını "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye" diyerek başlatıldığını dile getiren Dönmez, "2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize giden yolun bağımsız ve yerli enerjiden geçtiğinin farkında olarak madenlerimize yatırımlarımızı her yıl daha da artırdık. Tüm bu yatırım ve ekonomik hedeflerimize ulaşırken iş güvenliği ve sağlığı hususunu asla ödün vermediğimiz ve vermeyeceğimiz kırmızı çizgimiz olarak belirledik. İş kazalarını sıfıra indirme hedefimize ulaşmak amacıyla sadece 2018 yılında 10 bin 500 maden ocağını denetledik. Gerekli koşulları sağlayamayan işletmelere faaliyet durdurma ya da işletme kapatma cezaları uyguladık. Düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerimizi daha da artırarak madenlerimizin tam güvenliğini sağlayacağız. Madenciliğin ve madencilerimizin öneminin farkındayız. Madenci kardeşlerimizin hem çalışma koşullarının iyileştirilmesi hem de ülkemizin hak ettiği maden üretimine ulaşması yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz dünya standartlarında üretim ve dünya standartlarında iş güvenliği" diye belirtti.

Bakan Dönmez, tüm maden işçilerinin Dünya Madenciler Günü'nü kutladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Dönmez Maden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title