Haberler

Bakan Demircan: Suriye Tarafında da Sağlık Hizmetleri Veriyoruz (2)

10 YIL İÇİNDE UZMAN HEKİM AÇIĞI KAPANACAKSağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Kilis Merkez ilçe Başkanlığı kongresine katıldı.

10 YIL İÇİNDE UZMAN HEKİM AÇIĞI KAPANACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Kilis Merkez ilçe Başkanlığı kongresine katıldı. Kongrede partililere hitap eden Bakan Demircan, sağlık alanında hükümet olarak devrim yaptıklarını söyledi.

Doktor olduğunu ve 2002 öncesi hastanelerin koğuş gibi olduğunu, tek ya da iki yataklı odalar bulunmadığını, özel odalarda yatmak için özel torpiller bulmak gerektiğini belirterek, "Şimdi bakıyoruz bütün odalarımız, özel oda, tek yataklı veya en fazla iki yataklıdır. Geçmişte yoğun bakım yatağı bulunamazdı, ameliyattan çıkan hasta 6-8 yatağın olduğu odaya götürülürdü. Şimdi bunların hepsi kalktı. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi ve daha da gelişecek" dedi.

Vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için çalışıldığını, doktor ve hemşire sayısının artırıldığını anlatan Bakan Demircan şöyle konuştu:

"Doktor sayımız arttı. Hemşire sayımız arttı. Yeterlimi? Daha da artacak. İhtiyacımız var mı? Elbette var. Şu anda hekim sayısı açığı pratisyen hekim noktasın da 5 yılda kapanacak görünüyor. Giderek hekimlerimizin sayısı artıyor. Uzman hekimde açığımız devam ediyor. Ama şimdiden tedbirini almaya başladık. Öngörümüz önümüzdeki 10 yılın sonuna doğruda uzman hekim açığını da çözmüş olacağız."

Bakan Demircan'ın konuşmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede Neşat Yıldırım, yeniden başkan seçildi.

FOTOĞRALI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ahmet Demircan Kilis Merkez Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title