Haberler

Bakan Çubukçu Türkçe Olimpiyatları İçin Gelen Öğrencileri Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları İçin Türkiye'ye Gelen Öğrencileri Kabul Etti. Öğrenciler, Söyledikleri Şarkılarla Bakan Çubukçu'yu Duygulandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB Tevfik İleri Salonunda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul etti. Tacikistan, Makedonya, Irak, Azerbaycan'a bağlı Nahcivan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Togo, Kamerun, Fas, Endonezya, Srilanka ve Arnavutluk'tan gelen öğrenciler Çubukçu'ya kendilerini tanıttılar. Öğrencilerden bazıları da Bakan Çubukçu'nun yanına gelerek yarışmadaki söyleyecekleri şarkıları seslendirdi. Bu sırada Bakan Çubukçu'nun da duygulandığı gözlenirken öğrenciler daha sonra kendi ülkelerine has hediyeleri Bakan Çubukçu'ya takdim etti. Bakan Çubukçu da öğrencilere kalem seti ve kitap ayracı hediye etti.

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına 115 ülkeden 700'ü öğrenci olmak üzere öğretmeleri ile birlikte toplam 915 kişi katılıyor. Öğrenciler 28 Mayıs-10 Haziran 2009 tarihleri arasında çeşitli illerde gösteriler yapacaklar. (ANKA)

(ONR/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title