Haberler

Bakan Çubukçu'nun Kırıkkale Ziyareti

Çocuk ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 'Sosyal Hizmetler Çalışmalarının Büyük Kentlere Yakın Anadolu Kentlerinde Planlanması ve Yaygınlaştırılmasından Yanayım' Dedi.

Çocuk ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ''Sosyal hizmetler çalışmalarının büyük kentlere yakın Anadolu kentlerinde planlanması ve yaygınlaştırılmasından yanayım'' dedi.

Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nun açılışına katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Çubukçu, Vali Mustafa Bahrettin Demirer ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sosyal hizmetlerle ilgili çalışmalara değinen Çubukçu, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar için toplumsal korumanın önemine dikkati çekti. Toplumsal risk faktörlerinin Anadolu kentlerinde daha düşük olduğunu ifade eden Çubukçu, ''Ben bu konulardan

sorumlu bakan olarak, sosyal hizmetler çalışmalarının büyük kentlere yakın Anadolu kentlerinde planlanması ve yaygınlaştırılmasından yanayım. Zira Anadolu'nun toplumsal risk faktörlerinin çok daha düşük olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarımızı küçük illerimizde planlamamız durumunda, hem o illerimizde çocuklarımız için bir aile ortamı oluşturulmuş oluyor, hem de çocuklarımız toplumsal korumayı daha yakın hissediyorlar'' dedi.

Toplumun çocuklara sahip çıkması gerektiğini, bunun için de koruyucu aile, gönüllü annelik-babalık yapılmasının son derece önemli olduğunu belirten Bakan Çubukçu, "Yurtlarda kalan çocukların tek eksikliği anne-baba şefkatidir. Bu nedenle tüm ailelerin bu çocuklara sahip çıkarak koruyucu aile olmaları gerekiyor. Bu konuda emekli öğretmenlere de çok iş düşüyor" şeklinde konuştu.

Koruyucu Aile Projesi'nin son derece önemli olduğunu vurgulayan Nimet Çubukçu, ''Vatandaşların, Kırıkkale'de açacağımız kurumlardaki çocukları kendi evlatları gibi bağırlarına basmaları gerekir. Bu çocuklarımızı Kırıkkaleliler'in vicdanına emanet ediyorum'' diye konuştu.

Başpınar semtinde Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nun açılış törenine katılan Çubukçu, burada yaptığı konuşmada ise, çocukların aile ortamında kalmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, ''Önümüzdeki 5 yıl içinde, kurumlarda bakılmakta olan çocuklarımızın yüzde 40'nı, yani 4 bin kadarını ailelerinin yanına döndürülmesini hedefledik. Bu konuda çalışma yaparken toplumun kendi değerlerine sahip çıktığına şahit oluyoruz. Çocukların evde bakılması için ailelere nakti ve ayni yardım yaparak destek oluyoruz. Son çare olarak da çocuğu biz alıyoruz. Kuruluş bakımı arzu edilir bir hizmet modeli olmasa bile, ülkemizde halen yaygın hizmet modeli olarak devam etmektedir'' dedi.

Türkiye çapında Sevgi Evleri projesini uygulamaya koyduklarını hatırlatan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yuvalarda istenmeyen üzücü olayların da meydana geldiğini hatırlatarak, "Kuru gürültüye rağmen yuvalardaki iyileştirmeleri biz yaptık. Yurt ve yuvalarda mekanların yeniden teşrif edilmesi, personel sayısı ve niteliğinin artırılması gibi iyileştirmeler son 3-4 yılda gerçekleştirildi. Yaşanan münferit olayları tüm ülkedeki yuvalara şamil göstermek çok yanlıştır. Kurumlarımız şeffaftır. Buradan ailelere sesleniyorum. Gelin yuvalarımızın kapısını aralayın. Hem denetleyin, hem de buradaki hizmetlerin yürütülmesine yardımcı olun" diye konuştu.

Açılış esnasında yuvada kalan çocuklardan Serkan Terkip, elindeki çiçek buketini bakan Nimet Çubukçu'ya sunarak, "Bugün Sevgililer Günü. Bizim sevgilimiz de sizsiniz. Sevgililer gününüz kutlu olsun" dedi. Bakan Çubukçu, küçük öğrencinin bu jestine gülümseyerek teşekkür etti.

Daha sonra Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nu hizmete açan Bakan Çubukçu, çocuklarla sohbet etti ve onlarla yemek yedi. Yuvada kalan çocukların büyük ilgisini çeken Bakan Çubukçu'nun kız çocukları kucağından inmezken, Merve Güleç isimli çocuk da Bakan'ın dağılan saçlarını düzeltmeyi ihmal etmedi.

Açılış törenine AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Murat Yılmazer, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Daire İl Müdürleri, çevre Belediye Başkanları ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

(AT-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title