Haberler

Bakan Çubukçu'dan Eleştirilere Yanıt

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 1 Aralık'tan İtibaren Yürürlüğe Girecek Yönetmelik Uyarınca Devlet Okullarında Eğitim Gören Engelli Çocukların Özel Kurslarından Devlet Desteğinin Çekilmesi Konusundaki Eleştirilere, "AK Parti Hükümetine Haksızlık Yapılıyor. Kimse Engelli Öğrencilerin Haklarını Ellerinden Almıyor" Dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 1 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelik uyarınca devlet okullarında eğitim gören engelli çocukların özel kurslarından devlet desteğinin çekilmesi konusundaki eleştirilere, "AK Parti hükümetine haksızlık yapılıyor. Kimse engelli öğrencilerin haklarını ellerinden almıyor" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi, 2007-2008 dönemini Bakan Çubukçu'nun da katıldığı bir törenle başlattı. Törende konuşan Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu, kadınların ve onların eğitiminin toplumdaki rolünün önemini vurguladı. Daha sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise, kadınların kişisel gelişiminin gerekliliğine dikkat çekerek; açılan kurslar ve yapılan sosyal yardım çalışmaları nedeniyle vakıf çalışanlarına teşekkür etti. Vakfın faaliyetlerinin anlatıldığı

barkovizyon gösterisinin ardından sahnelenen Türk Tasavvuf Musikisi konseriyle program sona erdi.

Vakıf bu yılki faaliyet döneminde dini, tarihi, edebi ve felsefi sohbetlerin yanı sıra güncel konularda paneller düzenlemeyi planlıyor. Sanatsal ve kültürel derslerin yanı sıra İngilizce, Almanca, Osmanlıca ve diksiyon ile hızlı ve etkin okuma kursları gerçekleştirilecek. Okuma-yazma, giyim, makine nakışı, mefruşat, kırk yama, ahşap/kumaş boyama, resim, takı tasarımı, dantel, ebru, tezhip, hat ve minyatür kursları da devam ettirilecek.

Programdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çubukçu, 1 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelik uyarınca devlet okullarında eğitim gören engelli çocukların özel kurslarından devlet desteğinin çekilmesi konusundaki eleştirilere, "Bence bu konuda AK Parti'ye haksızlık yapılıyor. Bu yönetmelikle engelli öğrencilerin hakları ellerinden alınmıyor. Zaten bir desteğe ihtiyaç varsa, bu devam ettirilecek" dedi.

(DS-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title