Haberler

Bakan Coşkun Sinop'ta...(3)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Daha Önceki Dönemlerde Alınan ve Yerinde Kullanılmayan Kredinin Borç Ödemeleri ve Faizlerinin Devam Ettiğini Belirterek, "Faiz Olarak Tasarruf Miktarımız 30 Milyar YTL'yi Geçtiği Halde Bu Yıl 52 Milyar YTL Faiz Ödeyeceğiz" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, daha önceki dönemlerde alınan ve yerinde kullanılmayan kredinin borç ödemeleri ve faizlerinin devam ettiğini belirterek, "Faiz olarak tasarruf miktarımız 30 milyar YTL'yi geçtiği halde bu yıl 52 milyar YTL faiz ödeyeceğiz" dedi.

Bakan Ali Coşkun, Sinop Küçük Sanayi Sitesi'ne ilave olarak 62 dönüm üzerinde yapımına başlanan ve 154 işyerini içinde barındıracak olan 2. Kısım Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Coşkun, yağmur altında gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın ülkenin ekonomik kültüründeki önemine değindi. Coşkun, "Esnaf ve sanatkar, rejimimizin temel taşlarıdır. Esnaf ve sanatkar, bizi millet yapan kültürümüzün, törelerimizin ahi evrandan aldığı terbiyeyle devam ettirdiği önemli bir kesimdir. Biz iktidar olduğumuzda esnaf ve sanatkara ayrılan kredi miktarı 153 milyon YTL, kullandırılan 90 milyon YTL ve yüzde 24'ü ise bataktı. Bir defa o batak sistemini düzelttik ve yeniden yapılandırdık. Şu ana kadar esnafımızın kullandığı kredi 4.5 milyar liraya ulaştı. Halen 1.7 milyar YTL limitimiz var. Faizi yüzde 59'dan yüzde 13'e indirdik. Kefalet kooperatiflerinin bloke oranını da yüzde 10'dan yüzde 1'e indirdik. Dolayısıyla esnafımızın bir defa kredilendirme bakımından desteklenmesi konusunda çok önemli destekler verdik. Türkiye ekonomik bakımdan darboğazları aştı, düzlüğe çıktı. Sürdürülebilir bir büyüme sürecine girdi. Ama maalesef bizden önce alınan ve yerine kullanılmayan kredinin taksitleri, borç ödemeleri ve faizleri devam ediyor. Faiz olarak tasarruf miktarımız 30 milyar YTL'yi geçtiği halde bu yıl 52 milyar YTL faiz ödeyeceğiz. Bunun için arzu ettiğimiz miktarda ödenek ayıramıyoruz. Bu bakımdan seçe seçe en çok destek vereceğimiz yerleri belirliyor ve oralara veriyoruz. Onun için burada yapılan birinci bölüm iyi yapıldığı ve sağlıklı yapıldığı ve iyi örnek olduğu için bu yıl 5 organize sanayi bölgesine ilaveten yine 5 tane küçük sanayi sitesini destekleme imkanımız var. Onlardan bir tanesi de Sinop 2. Küçük Sanayi Sitesi'dir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2. Kısım Sanayi Sitesi Kooperatifi 2. Başkanı Aydın Göksu tarafından Bakan Coşkun'a el yapımı Sinop'a özgü bıçak hediye edildi. Hediye bıçağı alan Bakan Coşkun, "Çok duygulandım. Çünkü el emeği, göz nuru. Bende 7 yaşında hayata çıraklıkla başladım. Onun için bunun nasıl yapıldığını biliyorum. Bıçak keskindir. Bende tüm kötülükleri kesmek için bu hediyenizi kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kurban kesiminin ardından Bakan Coşkun, sanayi sitesinin temelini attı. Törene AK Parti Sinop Milletvekilleri Cahit Can ve Mustafa Öztürk ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve Vali Zeki Şanal, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar ile çok sayıda vatandaş ve esnaf katıldı.

(SÖ-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title