Haberler

Bakan Coşkun Hatay'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ekonomide Yakalanan İstikrar Sayesinde Türkiye'nin Artık Yaşanan Dalgalanmalara Karşı Ayakta Durabildiğini Söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ekonomide yakalanan istikrar sayesinde Türkiye'nin artık yaşanan dalgalanmalara karşı ayakta durabildiğini söyledi.

Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Coşkun, daha sonra Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Antakya Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Hataylı işadamlarının katıldığı toplantıda konuşan Coşkun, "Dünya küresel, tek bir pazar olma yolunda ilerliyor. Bunun için ülkeler arasındaki gümrük duvarları yıkılıyor ve ticari engeller kaldırılıyor. Bu gelişmeler çılgın bir rekabeti de beraberinde getiriyor. Bu rekabete karşı durabilmek için güçlü bir ülke olmak durumundayız. Biz iktidara geldikten sonra sürdürülebilir bir büyüme sürecini başlattık. Bu büyüme sürecinde artık devlet yatırımlardan elini çekiyor ve yatırımlar özel sektör yatırımlarına dönüşüyor. 2006 yılında özel sektör yatırımları 73 milyar doları bulurken, devlet yatırımları 13.4 milyar dolar olmuştur. Yine biz iktidara geldiğimizde yüzde 70'lerde olan enflasyon oranları bugün yüzde 9'a düşmüştür. Türkiye ekonomisi artık açık denizlere açılmış bir gemi gibi dalgalara göğüs gerebiliyor. Eskiden piyasada en küçük hareketlenmede fırında ekmek bulamazdık. Ama istikrar olunca her şey yoluna giriyor" dedi.

Türkiye'nin sanayileşme alanındaki en büyük sorununun kayıt dışı ekonomi olduğunu ifade eden Coşkun, "Kayıt dışı ekonomi kayıt dışı istihdamı da beraberinde getirmiştir. Biz bu sorunları da çözüme kavuşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 5 yıl önce 30 milyar dolar olan ihracatımız geçen yıl 85 milyar dolar oldu, bu yıl ise 100 milyar dolar hedefliyoruz. Bugün Türkiye'nin kendi kasasında altın hariç 67 milyar dolar, ticari bankalarda ise 27 milyar dolar parası bulunmaktadır" diye konuştu.

(OK-MT-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title