Haberler

Bakan Coşkun Fabrika Açtı... -Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun: -"aldığımız Sosyo Ekonomik Kararların Uygulanmasında Büyük Atılım Yapan İş Dünyasının Kahramanlarını Selamlıyorum"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "Aldığımız Sosyo Ekonomik Kararların Uygulanmasında Büyük Atılım Yapan İş Dünyasının Kahramanlarını Selamlıyorum" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ''Aldığımız sosyo ekonomik kararların uygulanmasında büyük atılım yapan iş dünyasının kahramanlarını selamlıyorum'' dedi.

Coşkun, iş adamı Kemal Yıldırım'ın sahibi olduğu DeltaPen fabrikasının Büyükçekmece'deki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile az önce Dünya Türk İş Adamları Altıncı Kurultayında olduğunu ve Başbakanın kendisine ''nereye gittiğini'' sorduğunu anlatarak, ''Bir fabrika açılışına gideceğimi öğrenince çok memnun oldu. 'Bu memlekette taş taş üzerine koyan bizim de başımızın üzerindedir' dedi'' şeklinde konuştu.

Günümüzde en büyük ibadetlerden birisinin iş yeri açmak olduğunu, çünkü halkı bezdiren sorunların başında hayat pahalılığı ve işsizliğin geldiğini belirten Coşkun, işsizliğin reçetesinin üzerinde yazan ilaçların ise üretim ve yatırım olduğuna işaret etti.

''Aldığımız sosyo ekonomik kararların uygulanmasında büyük atılım yapan iş dünyasının kahramanlarını selamlıyorum. Onların içinden gelmiş bir arkadaşınız olarak onlarla gurur duyuyorum'' diyen Coşkun, bugün dünyada müthiş bir rekabet ağının bulunduğunu ifade etti.

Coşkun, bu rekabete ayak uydurabilmenin yolunun çok çalışmaya, ileriyi görmeye ve ona göre tedbir almaya bağlı olduğunu vurgulayarak, kendilerinin de hükümet olarak bunu yapan iş adamlarının önünü açmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

-İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ-

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da oda olarak arzularının tüccarların, sanayicilerin, iş adamlarının daha rekabetçi hale gelmesi, bunun için de onların önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırmak olduğunu anlattı.

Üretimde maliyet masraflarının önemli olduğuna vurgu yapan Yalçıntaş, bunların başında gelen ısınma maliyetinin yalıtımla, pencere, kapı, cam yalıtımıyla çözülebildiğini, bu fabrikanın da bu anlamda sektöre fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yalçıntaş, bugün Avrupa'da kişi başına cam tüketiminin 23 kilogram, Türkiye'de ise 10 kilogram olduğunu, cam için gerekli hammaddenin yüzde 98'inin de yurt içinden karşılandığını vurgulayarak, cam sektörünün iş kapasitesi oluşturma açısından öncü bir sektör olduğunu bildirdi.

Murat Yalçıntaş, bu sektörün gelişmesinin temelinde yatan istikrarı sağlayan hükümet adına da Bakan Coşkun'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Coşkun, beraberindekilerle birlikte fabrikanın açılışını yaptı.

Bakan Coşkun, basın mensupları görüntü alırken ''Siz bize çok çektiriyorsunuz. Biraz da siz çekin, bol bol çekin'' şeklinde espri yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title