Haberler

Bakan Coşkun: "Almanya ile Olan İlişkilerimizi Daha da Geliştirmeliyiz"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk İşletmelerinin Almanya'da 100 Bini Alman Olmak Üzere 370 Bin Kişiye İstihdam Sağladığını Belirterek, "Bütün Bunlar Güzel Şeyler, Ama Potansiyel Göz Önüne Alındığında Kat Edilecek Çok Yol Var" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk işletmelerinin Almanya'da 100 bini Alman olmak üzere 370 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, "Bütün bunlar güzel şeyler, ama potansiyel göz önüne alındığında kat edilecek çok yol var" dedi.

Türk-Alman Ekonomi Kongresi'nde konuşan Bakan Ali Coşkun, küreselleşmenin tüm dünyada değişimlere neden olduğunu, bu nedenle bölgesel ekonomik güç birliğinin daha da önem kazandığını vurgulayarak, bu toplantıların hükümetlere programları için ışık tutmakta olduğunu söyledi. Bakan Coşkun, Almanya'nın ticarette Türkiye'nin önemli ortaklarından birisi olduğunu belirterek, "Almanya'ya yerleşen Türk vatandaşların sahip olduğu küçük ve orta ölçekli işletmelerin sayısı geçen yılın sonunda 68 bine ulaştı. Bu

işletmeler yaklaşık 32 milyar euro tutarında iş hacmine sahip. Almanya'da yaşayan Türkler'in yatırımları 8 milyar euro seviyesine yükseldi" dedi.

Türk müteşebbislerinin kendi aralarında örgütlenmesinin Türk-Alman ekonomik işbirliği açısından önemli olduğunu kaydeden Bakan Coşkun, Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk olduğunu, buradaki Türk işletmelerinin 100 bini Alman olmak üzere 370 bin kişiye istihdam sağladığını söyleyerek, "Bütün bunlar güzel şeyler, ama potansiyel göz önüne alındığında kat edilecek çok yol var" diye konuştu.

Ekonomide özel sektör öncülüğünde sürdürebilir büyüme sağlamasını güvenle izlemekte olduklarını, Türkiye'nin uzun yıllar yabancı yatırımlardan hak ettiği payı almadığını belirten Coşkun, "Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi yabancı sermeye önce kısa vadeli borç vererek ülkeye girmekte ve güven sonrasında doğrudan yatırıma yönelmektedir" diye konuştu.

Özelleştirmede düşünülemeyecek rakamlara ulaşıldığını ifade eden Bakan Coşkun, Türkiye'nin istikrar adası şeklinde bir yatırım cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. KOBİ'lerin desteklenmesinin büyüme için temel faktör olduğunu aktaran Bakan Coşkun, organize sanayi bölgelerindeki işletmelere verilen kredilerin vadelerinin 10 yıla çıkartılarak, çok küçük sembolik faiz uygulandığını belirtti.

Almanya'nın Türk iş adamalarına uyguladığı vize işlemlerinde yaşanan krizin aşılmasında yardımcı olan Alman meslektaşlarına teşekkür eden Coşkun, "Ancak daha demokratik ve insan haklarına uygun olarak genişletilmesini arzu ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

(CHT-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title