Haberler

Bakan Coşkun Afyonkarahisar'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin, Zifiri Karanlığın Ardından Şafağın Sökmesi Gibi AK Parti İktidarıyla 4 Yıldır Aydınlığa Kavuştuğunu Belirterek, "Düne Nazaran Türkiye Aydınlıktır. İnşallah Bu İstikrar ve Halkın Sevgisi Devam Ederse, Geleceğimiz Daha Aydınlık Olacaktır" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin, zifiri karanlığın ardından şafağın sökmesi gibi AK Parti iktidarıyla 4 yıldır aydınlığa kavuştuğunu belirterek, "Düne nazaran Türkiye aydınlıktır. İnşallah bu istikrar ve halkın sevgisi devam ederse, geleceğimiz daha aydınlık olacaktır" dedi.

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde özel sektör tarafından yaptırılan mermer ve çorap fabrikasının açılışına katılan Bakan Coşkun, küreselleşme sürecinin çılgın bir rekabeti yanında getirdiğini söyledi. Türkiye'nin böyle bir ekonomik yapılanmanın dışında kalamayacağına dikkat çeken Coşkun, "21. yüzyıl, dünyanın yeniden yapılandırılması istenilen bir asırdır. Ülkeler arasındaki gümrük duvarları hızla yıkılıyor, ticari engeller tamamen kaldırılıyor, ekonomik sınırlar kalktığı için sadece ülkeler arasında siyasi ve coğrafi sınırlar kalıyor. Türkiye böyle bir yapının dışında kalamazdı. Çünkü bu yapılanmanın adı konmuştu. Küreselleşme süreci. Bu süreç çılgın bir rekabeti beraberinde getiriyor. Bu çılgın rekabet karşısında ülkenin ayakta kalabilmesinin tek şartı, rekabet gücü yüksek ülke olabilmesinde" diye konuştu.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN MOTORU SANAYİDİR"

Türkiye'yi aydınlık günlerin beklediğini ifade eden Bakan Coşkun, şöyle devam etti: "Türkiye, zifiri karanlığın ardından şafağın sökmesi gibi, AK Parti iktidarıyla 4 yıldır aydınlığa kavuştu. Düne nazaran Türkiye aydınlıktır. İnşallah bu istikrar devam ederse, halkın bu sevgisi devam ederse, geleceğimiz daha aydınlık olacaktır. Türkiye, Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu üçgeninde bu kritik coğrafyada stratejik konumu dolayısıyla adeta bir istikrar adası halinde ve dünyada yatırım öngörülen 5 ülkeden biri sayılıyor. Türkiye cazibe merkezi haline gelmiştir. İhracatın itici gücünün yüzde 90'ı sanayi mamulüdür. Sürdürülebilir büyümenin motoru sanayidir. İstihdama en büyük imkan veren sanayi sektörüdür. Sanayiimizi kalkındırmak için, hayat pahalılığını önlemiş, işsizlikte tedbirler almış bir iktidar olarak, gelir dağılımındaki adaletsizliği de önlemek için sosyo-ekonomik kalkınma araştırması yaptık. 49 il eksi kalkınma katsayısı ile karşımıza çıktı".

"TÜRKİYE DELİK DEŞİK OLMUŞ"

Geçmişi tenkit etmenin ve adeta bir enkaz edebiyatı yapmanın kimseye bir şey kazandırmayacağına dikkat çeken Coşkun, "Ancak, köyde doğmuş büyümüş, sizin aranızdan yetişmiş insan olarak birşey söylemek istiyorum. Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet, demokratik Cumhuriyet olamamış, bürokratik Cumhuriyet olmuş, bürokratik Cumhuriyet hantal bir devlet yapısını oluşturmuş, hantal devlet yapısı ise israf batağı içine girmiş. Türkiye delik deşik olmuş. Borçlanılmış, niye borçlanılmış? Bu israfın getirdiği bütçe açıklarını kapatmak için borçlanmışlar. Karşılıksız para basmışlar. Köylümüz için kısa vadede rahatlama getirmişler. Ama sonra enflasyon alevlenmiş. Aleve benzin döker gibi Türkiye tutuşmuş gitmiş. Bunlar yatırıma kullanılsaydı ve karşılıksız para basılmasaydı bu hallere düşmezdik. Kişi başına milli gelir 2 bin 200 dolardan 5 bin 500 dolara çıktı. İnşallah 2010 yılında 10 bin doları aşacağız. Gelecek nesillere daha güzel ve mutlu Türkiye teslim etmek için çırpınıyoruz" dedi.

"İPLİK VE KUMAŞ SATARAK TÜRKİYE KALKINMAZ"

Konuşmasının ardından, mermer ve çorap fabrikasını gezen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı'yı da makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Coşkun, teknolojinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"İplik ve kumaş satarak Türkiye'yi kalkındırmak mümkün değil. 1 ton kumaşa bakıyorsun ne kadar satıyorsun, 1 ton makine alıyorsun onun 50 katı. Ceplerinde cep telefonu olmayan kalmadı. Türkiye'de 40 milyon cep telefonu var. Biner dolardan 40 milyar dolar. Hiç kimse düşünmüyor. Son 5 senede Türkiye cep telefonuna 40 milyar dolar para ödemiş. Onun için teknolojiye önem vereceğiz. Tam 23 üniversiteyle teknoloji geliştirme bölgeleri kurduk. Tabi bunları halk bilmiyor. 14 üniversitemiz teknoloji üretmeye başladı. Sanayiinin ihtiyaçlarını yurtdışından teknoloji ithal ederek karşılamak mümkün değil. Dünyada rekabet için teknolojisi ağır üretim yapmamız lazım. Sadece domates, yumurta, iplik kumaş satarak rekabet olmaz. Onlar da ihtiyaç ama bu şekilde Türkiye'nin gelişmesi mümkün değil".

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikaları gezecek olan Bakan Coşkun'un, geceyi kentte geçireceği öğrenildi.

(ATA-CE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title