Haberler

Bakan Çiçek'ten CHP'ye: "50 Yıldır ya Millet Sizi Anlamıyor ya Siz Milleti"

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Üniversitelerde Türbanın Serbest Bırakılmasına Karşı Çıkan CHP'ye, "50 Yıldan Beri İktidara Gelenleri Suçluyorsunuz. Sizin Dışınızda İktidara Gelenler ya Gerici, ya Yobaz, ya Çağdışı ya Laiklik Düşmanıdır. 50 Yıldır Anlatıyorsunuz, ya Millet Sizi Anlamıyor ya Siz Milleti Anlamıyorsunuz" Dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet bakanı Cemil Çiçek, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına karşı çıkan CHP'ye, "50 yıldan beri iktidara gelenleri suçluyorsunuz. Sizin dışınızda iktidara gelenler ya gerici, ya yobaz, ya çağdışı ya laiklik düşmanıdır. 50 yıldır anlatıyorsunuz, ya millet sizi anlamıyor ya siz milleti anlamıyorsunuz" dedi.

Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda türban düzenlemesiyle ilgili hükümet adına gelen eleştirileri yanıtladı. 40 yıldır hemen hemen tüm siyasilerin bu konuyu konuştuklarını belirten Çiçek, özellikle seçim zamanlarında konunun gündeme geldiğini söyledi. Çiçek, "Seçim zamanı gelince farklı, başka zaman farklı, bu zaman farklı" dedi. Türkiye'de sorunların çözüm yerinin meclis olduğunu kaydeden Çiçek, "Buranın dışında, kim, nerede, ne çözüm arıyorsa, demokrasiden bahsetmemesi lazım" diye konuştu.

-"LAİKLİĞİN KANTARI SİZ DEĞİLSİNİZ"-

Konuşması sık sık CHP'liler tarafından kesilen Çiçek şöyle devam etti:

"Siz laikliğin kantarı değilsiniz. Benim laik olup olmadığımın onayını siz verecek değilsiniz, siz laiklik noteri değilsiniz. Oturun, oturduğunuz yerde. 50 yıldan beri iktidara gelenleri suçluyorsunuz. Sizin dışınızda iktidara gelenler ya gerici, ya yobaz, ya çağdışı ya laiklik düşmanıdır. 50 yıldır anlatıyorsunuz, ya millet sizi anlamıyor ya siz milleti anlamıyorsunuz."

Türban düzenlemesine karşı olanların sorunun çözümü için bir öneride bulunmadıklarını dile getiren Çiçek şunları söyledi:

"Bula bula bir çözüm söylendi. Başbakan, bakanların hanımları başlarını açınca, sorun bitmiş oluyor. Geldiğiniz nokta bu mu, bunu mu söylüyorsunuz? O zaman 1 ay önce söylediklerinizle tezata düşüyorsunuz. O zamanki konuşmalarınızda 'Türbana karşıyız, başörtüsüne kim ne diyor?' Bir şey demiyorsanız, Anadolu'daki Ayşe bacının, Fatma yenggenin giydiğine hiçbir diyeceğiniz yoksa, sizin ve bu özgürlükleri kısıtlayan, keyfi davrananların hiçbir şeyi yoksa, kızım bırakın da anası gibi örtsün, Ayşe teyzem gibi örtsün. Anadolu insanı bin yıldır böyle bir tercih yapmış. Niye buna saygılı olmuyoruz. Bunun cevabını verin.Her özgürlük talebini, laiklikle irtibatlandırmayın. O laiklik, istismar olur. Bu millet, laikliğin en büyük teminatıdır. Kimse, laiklik üzerinden böyle ucuz kahramanlık yapmaya kalkmasın. Kimse, diğerinin bu noktadaki samimiyetini tartma kantarı değildir. Demokratik ülkede, hiç kmse kendi tercihini, bir başkasına onaylatmak durumunda değildir. Bizim laikliğimizin, Kuzey Kore'deki, eski SSCB'deki laiklikten farklı tarafı var. Oradakiler de laiktir ama bizim laikliğimiz, insan haklarına dayalı, demokratik laikliktir. Bu ikisi arasındaki fark, siyah ile beyaz arasındaki farktır." (ANKA)

(EKİP)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title