Haberler

Bakan Çiçek: Hukuken Sorunlu Birinin Sorumsuz Açıklamaları

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Eski Dep'li Hatip Dicle'nin Teslim Olan PKK'lıların Salıverileceği Teminatı Alındığına Dair Yaptığı Açıklamalar Üzerine CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay Hakkında Vereceği Gensoru Önergesini Eleştirdi. Çiçek, "Hukuken Sorunlu ve Sorumsuz Birinin Beyanı Söz Konusu Olacaksa Bunun Üzerinde Ayrıca Durmakta da Fayda Var" Diye Konuştu.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, eski DEP'li Hatip Dicle'nin teslim olan PKK'lıların salıverileceği teminatı alındığına dair yaptığı açıklamalar üzerine CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında vereceği gensoru önergesini eleştirdi. Çiçek, "hukuken sorunlu ve sorumsuz birinin beyanı söz konusu olacaksa bunun üzerinde ayrıca durmakta da fayda var" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Çiçek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Katar gezisinin çok verimli geçtiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu önemli bir ziyaret. Hem oradaki toplantılar, hem de Katar yetkilileriyle yaptığı toplantılar ki, bunun özünde ikili ilişkiler özellikle ekonomik alanda, Türkiye'ye körfez sermayesinin transferi bakımından bu ziyaretler önem arz ediyor. Bir kısım ortak yapılacak işler var. Bu çerçevede yapılan toplantılar ve görüşmelerle ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verildi."

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında gensoru önergesi vereceğinin hatırlatılması üzerine, "Gensorunun içeriğini bilmiyorum. Ajanstan ve dünkü açıklamalardan anlıyoruz ki, böyle bir gensoru önergesi verilecek" dedi. Çiçek şöyle devam etti:

"Bilmeden bir değerlendirme yapmak da en azından eksik olur diye düşünüyorum. Basına yansıyan şekliyle söylemek gerekirse, gensoru önergeleri çok önemli önergelerdir. Eğer bu denetim mekanizması, içi iyi doldurulmadan gerçekten çok haklı, çok doğru sebeplere dayanmadan verildiği takdirde bu denetim müessesesi de aşınmış olur. Eğer Habur ile ilgiliyse, yazılanlardan ajanslardan öyle anlaşılıyor, o olay olalı 4 ay oldu. Olay sıcaklığını sürdürürken bu tür önergeler verilir. 4 ay geçtikten sonra basındaki bir kısım haberlere bakılarak veriliyorsa, yani hukuken sorunlu birisinin, sorunlu açıklamaları üzerinden bu türlü beyanlar gündeme getirilecekse, yani 'biri attı, biri tuttu' gibi bir manşette var bugün, bu hakikaten gensoru önergesinin, önemiyle, ciddiyetiyle bağdaşır bir durum olmaz.

Türk yargısı bağımsız bir yargıdır. Buna her defasında vurgu yapıyoruz. Yargıyı zan altında bırakacak, töhmet altında bırakacak hiçbir beyanı biz doğru kabul etmeyiz, bu doğru değildir. Türkiye'nin hakimleri ve savcıları gerçekten canını dişine takarak bu ülkede görev yapıyorlar. Özellikle bu türlü bölgelerde, kamu düzenini tesis etmeye, yasaları uygulamaya, suç işleyen varsa bunları hukuk çerçevesinde yargılamaya çalışıyorlar. Bunların moralini bozacak, zan altında bırakacak değerlendirmeler fevkalade yanlış olur. Hele hele bu değerlendirmelerin temelinde hukuken sorunlu ve sorumsuz birinin beyanı söz konusu olacaksa bunun üzerinde ayrıca durmakta da fayda var."

-KATSAYI SORUNU-

Bir başka gazetecinin, "YÖK, Danıştay'ın katsayı kararına itiraz etti. Bir süreç var. Bir belirsizlik ortamı var. Bu konuda bir değerlendirmeniz oldu mu?" şeklindeki sorusuna Çiçek, şu karşılığı verdi:

"Hayır. Bu YÖK'ün konusu, YÖK ile Danıştay'ın arasında bir konudur. Dolayısıyla Danıştay bir karar vermiştir, YÖK de bu Danıştay'a karşı itiraz hakkını kullanmıştır. Bu itiraz sonucunda Danıştay ne karar verecek bunu bilmiyorum, bu kararın sonucunda YÖK ne karar verecek onu da bilmiyoruz. Ama özellikle sınav sürecinin başladığı, insanların heyecanlarının yükseldiği bir dönemde bu türlü belirsizliklerin de ortadan kaldırılması gerekir. Bu öğrencilerin belli bir baskı altında tutulması da doğru değildir. O nedenle YÖK ve Danıştay arasındaki bir mesele bu, sonuçta nasıl bir karar verilecek hep beraber bakacağız ve göreceğiz."

-TEKEL İŞÇİLERİ-

TEKEL işçilerinin eyleminde 4-C'nin iptali için Danıştay'a başvuru yapılacağına dair haberlerin hatırlatılması üzerine ise Çiçek, "Biz işçilerimizin mağdur olmaması için üzerimize düşeni yaptığımız kanaatindeyiz. Bu yönde çok açıklamalar oldu. Bu konu gensoru konusuna da konu edildi. Dolayısıyla yeni bir açıklama yok, konu aynı olduğu için. Bugün bu konu üzerinde durmadık" karşılığını verdi.(ANKA)

(ÖÜ/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title