Haberler

Bakan Çelik: Vermeyeceğim Hesabım Yok

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Vakfı'nda Yolsuzluk Yapıldığı İddialarına TBMM Genel Kurulu'nda Yanıt Verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Vakfı'nda yolsuzluk yapıldığı iddialarına TBMM Genel Kurulu'nda yanıt verdi. Bakan Çelik, "İddia edilen şey 110 trilyonluk mal varlığı, 36 trilyonluk parası var. Meclisin, milletin huzurunda şunu söylüyorum; tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu paraların bir kuruşuyla ilgili benim veya arkadaşlarımın bir suistimali çıkarsa, bütün millet önünde özür diler, yaptığım yanlışı kabul ederim ve her türlü iddiayı da yafta gibi anlıma yapıştırırım. Kimseye veremeyeceğimiz hesap yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile 94 üniversitenin bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Çelik, Milli Eğitim Vakfı ile ilgili iddialara ilişkin, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu paraların 1 kuruşuyla ilgili benim veya arkadaşlarımın bir suistimali çıkarsa, bütün millet önünde özür diler, yaptığım yanlışı kabul ederim ve her türlü iddiayı da yafta gibi anlıma yapıştırırım" dedi.

Çelik, iddia edilen şeyin 110 trilyonluk mal varlığı, 36 trilyonluk parası olduğunu vurgulayarak, "Meclisin, milletin huzurunda şunu söylüyorum; tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu paraların 1 kuruşuyla ilgili benim veya arkadaşlarımın bir suistimali çıkarsa, bütün millet önünde özür diler, yaptığım yanlışı kabul ederim ve her türlü iddiayı da yafta gibi anlıma yapıştırırım. Kimseye veremeyeceğimiz hesap yok" diye konuştu.

-YÜZLERCE ESERİ BİLİM FİKİR ADAMI HAZIRLADI-

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'nin Milli Eğitim Vakfı'nın genel kurulunda usulsüzlük yapıldığı iddialarına yanıt veren Çelik, "İddia edilen şey 110 trilyonluk mal varlığı, 36 trilyonluk parası var. Meclisin, milletin huzurunda şunu söylüyorum; tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu paraların 1 kuruşuyla ilgili benim veya arkadaşlarımın bir suistimali çıkarsa, bütün millet önünde özür diler, yaptığım yanlışı kabul ederim ve her türlü iddiayı da yafta gibi anlıma yapıştırırım. Kimseye veremeyeceğimiz hesap yok" şeklinde karşılık verdi.

Müsteşarıyla birlikte oturup 100 temel eseri tespit etmediklerini ifade eden Çelik, 100 temel eserin onlarca düşünce ve fikir adamının bir araya gelerek oluşturduğu Komisyon tarafından belirlendiğini, Anayurt Oteli'nin bu eserler arasında yer almadığını kaydetti.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'nin laf atması üzerine Çelik, "Otur oturduğun yerde. Öyle laf atma. Laf atarsanız sizi orada oturamaz hale getiririm" diyerek tepki gösterdi.

-ÖĞRENCİ İCRALIK OLMAZ-

Üniversite öğrencilerinin kullandıkları burslardan dolayı icralık olduğu iddiasının yapılamayacağını ifade eden Çelik, "Öğrenciye haciz geldiğini söyleyenler, yalan söylüyor. Bursların geri ödemesi mezun olduktan sonra yapılıyor. Eğer iş bulamamışsa müracaat ediyor, erteleniyor, ikinci yıl tekrar erteleme yapılıyor. Geçmişte öğrenci burslarına uygulanan TEFE faizi yüzde 114 iken bizim dönemimizde yüzde 21'dir" dedi.

Bakan Çelik, öğrenci kredilerinde geri ödemelerin takibinin Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından değil, Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2002 yılı bütçesinin 494 trilyon lira olduğunu, şimdi ise kurumun bütçesinin 2,4 katrilyon liraya ulaştığını anlatan Çelik, yurtların öğrenci kapasitesinin de 230 binden 288 bine yükseldiğini kaydetti.

Yurtlarda kalitenin arttığına ve öğrencilerin yurtlara artık rağbet göstermeye başladığına işaret eden Çelik, yurtlarda kalan öğrencilere yapılan katkı paylarının ciddi miktarlarda artırıldığını söyledi.

OECD'ye göre, Türkiye'de öğretmenlerin bin 832 saat çalıştıkları verisinin de doğru olmadığını dile getiren Çelik, "Okullar yılda 2,5 ay tatildedir. Biz öğretmenlerin ders saatlerini 10 ay üzerinden hesaplıyoruz. Ayda ortalama 120 saat üzerinden, bu 10 ayda bin 200 saat eder. Yani, biz, aslında, OECD ülkelerinin üstünde değil altındayız" diye konuştu.

-HANIM YÖNETİCİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ-

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadın yöneticilerin az olduğuna ilişkin eleştirilere değinen Çelik, kendi hükümetleri döneminde atanmış olup da kendileri döneminde görevden alınan kadın yönetici bulunmadığını bildirdi.

Kadın öğretmenlerin evlerindeki işleriyle de uğraşmak durumunda olduklarını ifade belirten Çelik, kız meslek liselerine bile hanım yönetici bulmakta zorlandıklarını söyledi. (ANKA)

(BK/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title