Haberler

Bakan Çelik: 'Üyelik Perspektifi Vereceğiz' Desinler, Bütün Fasılları Açmaya Hazırız (2)

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ GÜZELDİR'AB Bakanı Ömer Çelik, üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere seslenerek, "Okuduğunuz bazı haberlere kulak asmayın, Türkiye'nin geleceği güzeldir, gelecek günler daha parlaktır" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ GÜZELDİR'

AB Bakanı Ömer Çelik, üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere seslenerek, "Okuduğunuz bazı haberlere kulak asmayın, Türkiye'nin geleceği güzeldir, gelecek günler daha parlaktır" dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar ve Eczacılık Fakülteleri'nin yeni binalarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek hizmet binasının temel atma, Hukuk Fakültesi binasının da açılış törenine katıldı. ÇÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende bakanlara, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ile ÇÜ Rektörü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyen, öğrenci ve bürokrat eşlik etti.

'BAZI HABERLERE KULAK ASMAYIN'

Törende konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün burada 100 milyon liralık yatırımdan bahsediyoruz. 2002 öncesi Türkiye'de bu paranın yarısı IMF tarafından Türkiye'nin kullanması için verildiğinde ülkede piyasaların çok olumlu etkilendiği haberleri yayılıyordu. Eskiden piyasaları coşturan bu paralar, şimdi üniversiteler için harcanıyor. Milletlerin yükseliş ve çöküş dönemleri olur. Savaşı kazanır veya kaybedersiniz. Donanmanızı kaybetseniz yenisini kurarsınız. Bir milleti millet yapan onun kültürüdür. Eğer kültürü kaybederseniz o milleti kaybedersiniz. Hukuk Fakültesi açılıyor. Türkiye'de bir darbe gerçekleştiğinde onların önünde saygı duruşuna geçen anayasa mahkemesi başkanları gördü bu ülke. Türkiye'de laik devleti ortadan kaldırmaya çalışan darbe girişiminde hukukçularımız cesurca harekete geçmişlerdir. Darbe girişimi hukukun gücüyle engellenmiştir. Sınırımızda terör koridorunu engellemeye çalışırken uluslararası hukuk belgelerine ve çatışma hukukuna uyuyoruz. Üniversitelerimizde yabancı öğrenci sayısının çok artmasının hem kendi öğrencilerimiz hem de kendi üniversitemiz adına katkısı olacaktır. Eskiden bize hasta adam deniyordu ama genç cumhuriyeti kurarak bu dönemden çıktık. 1990'lı yılların sonunda krizi aştık. Sizlerin iş başına geleceğiniz dönemlerde kimse Türkiye'ye hasta adam demeyecek. Okuduğunuz bazı haberlere kulak asmayın. Türkiye'nin geleceği güzeldir. Bugünden daha parlak olacaktır geleceğimiz."

'ÜNİVERSİTELER ÖNEMLİ'

Türkiye'nin hedeflerine ancak bilgiyle ulaşılabileceğini anlatan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, şöyle konuştu:

"Ülkemizin her alanda hedeflerine ulaşabilmesi nitelikli bilgi ile mümkündür. Tam bağımsızlık için nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Nitelikli bilgiyi nitelikli güce dönüştürecek bilim adamlarına ihtiyacımız var. Bilgi üniversitelerde üretilir. Üniversitelerde üretilen bilgi, birikime ve üretime dönüşür. Ülkemizde yükseköğretime erişim oranında hedefe ulaşılmıştır. Okullaşma oranı yüzde 103.73'tür. Net yüzde 42.43'tür. Bu oran 2002 yılında yüzde 27 idi. Yüzde 27'den yüzde 103.73'e çıktı. Bu okullaşma oranıyla Avrupa'da birinciyiz. Yükseköğretimde erkeklerde okullaşma yüzde 40, kızlarda ise yüzde 44. Milli Savunma Üniversiteleri, Türk Japon Bilim ve Teknoloji üniversitelerimizle birlikte 180'ın üzerinde üniversitemiz var. 7 milyon 700 binin üzerinde yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimiz var. 2002'de 1 milyon 600 bindi. Üniversitelerde her alanda çalışırken bir alanda öne çıkması önemlidir. Birinin diğerini taklit etmesini istemiyoruz. Üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde, bir kısmının bölgesel kalkınmaya katkı sunmasını istiyoruz. Bir alanda öne çıkması önemlidir. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması başlatıldı. Bingöl tarımda, Düzce sağlık ve çevre alanında, Kırşehir sağlık alanında bölgesel kalkınmanın pilot illeridir. 15 üniversitemizde araştırma üniversitesi belirlenmiştir. Bu üniversiteleri maddi olarak desteklemekteyiz. Avrupa'da en fazla eğitime milli gelir Türkiye'de ayrılıyor. İstiyoruz ki bizim aldığımız eğitimden daha iyisini evlatlarımız alsın."

Konuşmaların ardından ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar, bakanlara teşekkür plaketi verdi. Protokol üyeleri daha sonra öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Bakanlar, daha sonra temel atma törenine katılıp işçilerle anı fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title