Haberler

Bakan Çelik, Türkiye'nin Oscar Aday Adayı "Kelebeğin Rüyası" Filminin Ekibini Kabul Etti

Kültür ve Turizm Bankı Ömer Çelik, Türkiye'nin Oscar aday adayı "Kelebeğin Rüyası" filminin ekibini makamında kabul etti.

Kültür ve Turizm Bankı Ömer Çelik, Türkiye'nin Oscar aday adayı "Kelebeğin Rüyası" filminin ekibini makamında kabul etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çelik, kabulde yaptığı konuşmada filmin Bakanlık tarafından desteklendiğini belirti. Kelebeğin Rüyası filminin Türkiye'nin Oscar aday adayı olduğunu hatırlatan Çelik, "Filmin yapımcısı, filmi Amerika'da temsil edecek firmanın yetkilileri, bugün misafirimizler. İnşallah bu filmden çok umutluyuz, pek çok ödül alacağını düşünüyoruz" dedi.

Konuklarından bu aşamadan sonra neler olacağına dair bilgi alacağını kaydeden Çelik, "Biz hangi aşamalarda kendilerine Kültür Bakanlığı olarak destek verebiliriz, onlarla ilgili konuşacağız. Görüşlerimizi paylaşacağız. İnşallah bundan sonrasında da arkadaşlarımızla beraber yürüyeceğiz. Film iki milyon seyirci tarafında izlendi zaten. Yabancı izleyicinin de buna çok ilgi göstereceğini, hakikaten pek çok ödüle kavuşacağını düşünüyorum bu filmin. Bundan sonrasını belirlemek üzere arkadaşlarımızla bir görüşme yapacağız. Bundan sonraki her aşamada da inşallah kendilerine destek olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kabule katılan Yılmaz Erdoğan da Oscar aday adaylığını, "Bu aslında ilginç bir milli meselemiz bizim. Her sene bizim mesleğimizde bir grup arkadaşımız gidip ülkemizi ellerinden geldiğince temsil etmeye çalışıyor. Umutluyuz aslında. Orada görüştüğümüz birisi ilginç bir şey söyledi. Film aslında bu işin yüzde ikisidir, yüzde doksan sekizi orada yapacağınız çalışmalarla ilgilidir. Ne mümkünse yapmak istiyoruz. Umarım şansımız yaver gider. Doksan küsur filmin içinden önce dokuza, sonra ilk beşe girmek lazım. Ama bir gün bir ekibimizin başaracağını umuyorum. Biz değilsek yarın mutlaka bir ekibimiz bunu başaracaktır. Bu ekip belki de bizizdir" ifadeleriyle değerlendirdi.

Bakan Çelik'i ziyaret eden Kelebeğin Rüyası heyetinde, Yılmaz Erdoğan ve Zümrüt Arol Bekçe (BKM Genel Müdürü) ile filmin ABD tanıtımını yapan Quinn Stüdyolarının sahibesi Valentina Castellani-Quinn ve Massilmiliano Musina yer aldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title