Haberler

Bakan Çelik: "Türkiye Cumhuriyeti Gecekondu Devleti Değildir"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gecekondu devleti olmadığını belirterek, “Toprağımızı ne sele vereceğiz ne yele vereceğiz ne de göz diken ele vereceğiz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gecekondu devleti olmadığını belirterek, "Toprağımızı ne sele vereceğiz ne yele vereceğiz ne de göz diken ele vereceğiz" dedi.

Bakan Faruk Çelik açılışlar için geldiği Samsun'da program dışı olarak Samsun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) yeni hizmet binasının açılışını katıldı. Açılışta konuşan Çelik, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Toprağımızı ne sele vereceğiz ne yele vereceğiz ne de göz diken ele vereceğiz"

Türkiye devletinin gecekondu olmadığının altını çizen Bakan Çelik, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Kritik bir süreçten geçtiğimizi unutmayalım. Devletin çeşitli kesimler tarafından, gördüğünüz, görmediğiniz kesimler tarafından kuşatılmak istediği bir sürecin içinden geçtiğimizi, terör örgütlerinin Türkiye'ye saldırmak için vardiya usulü birbirlerinin kullandığını unutmayalım. Bu süreçlerden çıkış ancak ve ancak ahilikle, birlikle, beraberlikle, dayanışmayla ve birbirimize sahip çıkmakla aşacağımızı unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gecekondu devleti değildir. Kimse duyduk duymadık demesin. Herkes bilsin ki bu devlet 2000 yıllık devlet geleneği olan bir devlettir. Bu devlette 900 yıllık esnaf geleneği var. Bu devlette 700 yıllık imparatorluk geleneği var. Bu devlette 94 yıllık cumhuriyet deneyimi var. Bu sıradan bir devlet değil. Onun için 3-5 çapulcunun bizi yıldıramayacağını dosta, düşmana ve herkese anlatmamız, herkesin de bilmesi gerekiyor. Güzel bir coğrafyadayız. 'Öyle güzel ki coğrafya ki verilmeyecek şeyler vardır. Şan gibi, şeref gibi, namus gibi, Kars gibi, Ardahan gibi' diyor şair. Bizden toprak isteyenlere karşı böyle haykırıyorlar. Şan, şeref, namus verilir mi? Verilmez, bu aziz şehit kanlarıyla ıslanmış olan topraklar da kimseye verilmez. Böyle kutsal bir topraklarda yaşıyoruz. Onun için toprağımızı ne sele vereceğiz ne yele vereceğiz ne de göz diken ele vereceğiz. Bunu herkesin bilmesinde yarar var. Birileri fason devlet kurma ve Türkiye'yi rahatsız etme derdindeler. Bunda da başarılı olmaları mümkün değil. Bizim bildiğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz devam ettiği sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin geleceğine söz söyleyecek olan sizlersiniz. Esnaftır, çiftçidir, işçidir, 80 milyondur. Başkalarının bu ülkeye başka bir elbise biçme imkanı hiçbir zaman olmayacaktır" diye konuştu.

Programda ayrıca, SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin birer konuşma yaptı. Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve davetliler katıldı.

Bakan Çelik açılışın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde Samsun İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title