Haberler

Bakan Çelik'ten "Voltran" Örnekli Eğitimde Birlik Çağrısı

İlköğretim öğrencilerini 'ilkyardım' konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan proje tanıtımına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çizgi film "Voltran"dan örnek vererek, "İş dünyası, sivil toplum örgütleri ve medya olarak çocuklarımızın geleceği, eğitimi için çalışmalı ve Voltran'ı oluşturmalıyız" dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, AstraZeneca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliği ile Şişli'deki Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen "İlk Yardım İlk Adım Projesi Tanıtım Toplantısı"na katıldı. İlköğretim öğrencilerini 'ilkyardım' konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin tanıtım programında, Bakan Çelik'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ve Astrazeneca Başkan

Yardımcısı Gülsün Yörükoğlu Küvelet ile ilköğretim öğrencileri de hazır bulundu. Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, en büyük kalp hastalığının "cehalet" olduğuna dikkat çekerek, "En büyük asabiyet sebebi cehalettir. Nefes almamızı zorlaştıran en büyük problem cehalettir ve en büyük kanser hücresi de cehalettir" dedi.

Söz konusu projenin çocuklar için çok hayırlı olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Bu projeye sivil toplum kuruluşları da destek olmalıdır. Bazıları projelerimize destek olan büyük firmaları iyi reklam yaptıkları için eleştiriyor, katkılarını samimi bulmuyor. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum; bence gerekirse firmalar reklam için sponsor olabilirler ama nihayetinde sonuç olarak katkı eğitime gidecekse gelsinler bizim üzerimizden reklamlarını yapsınlar. Ben bundan gocunmam. Yeter ki eğitime katkılar artsın.

Bakanlık görevine başladığımın 15. gününde daha önceki bakanlıktan kalan okul inşası 'tip projelerini' istedim. Ama sonra hepsi işe yaramaz, tipsiz projeler olduğu için hiçbir işe yaramayacağına karar verdik ve elimizin tersiyle ittik" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sarıgül'e teşekkürlerini ileten Bakan Çelik, "Kendi sorumluluğu olmamasına rağmen kendi ilçesinde bugüne kadar 8 okul yaptırıp, yenileyerek eğitime çok büyük katkıları oldu. Bu toplantının Halide Edip Adıvar gibi bir insanın isminin verildiği bir okulda yapılması da ayrıca anlamlı. O, İzmir'in düşman işgali için, İstanbul Sultanahmet'te yapılan protestoda sesi en gür çıkan kadındı. Onbaşı olarak askerlik yapan, düşmana karşı savaşan, edebiyatımızın en büyük kadın temsilcisiydi. Bu

vesileyle böyle bir Cuma gününde onu rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çocukların eğitiminin önemine vurgu yaparak, "Onların eğitimi boynumuzun borcu. Ama bu hizmet sadece bakanlık tarafından yapılabilecek bir hizmet değildir. Sadece devletin buna gücü yetmez. Hep birlikte bunun için, geleceğimiz için mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, eskiden TRT ekranlarında çocukların ilgiyle izlediği çizgi film Voltran'dan da örnek vererek, "İş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve medya olarak hep beraber çocuklarımızın geleceği, eğitimi için çalışmalıyız ve Voltran'ı oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, programın yapıldığı okulun daha önce 16 derslik olduğunu ve şu anda 48 derslik olarak değiştirilip yenilendiğini söyledi. Sarıgül, "Okulumuz şu an neredeyse bir kolej görünümünde. İnşallah Bakanımız ve İl Milli Eğitim Müdürmüzün izniyle 1 Mayıs itibariyle 6 okul daha yapacağız" dedi.

Konuşmasında Ankara'da bazı siyasetçilere mesaj gönderen Sarıgül, "Biz burada bu hizmeti verirken Ankara'da bazı siyasetçiler yatıyor. Bu proje ve çalışmalarımız onlara örnek ve ders olsun. Allah bizim çalışmalarımızı baltalayanlardan ve münafıklık yapanlardan bizleri korusun" diye konuştu.

(MH-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title