Haberler

Bakan Çelik'ten Özerklik Değerlendirmesi

Bakan Çelik, DTK'nın 'Demokratik Özerklik' açıklamasının son derece yersiz, zamansız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DTK'nın 'Demokratik Özerklik' açıklamasının son derece yersiz, zamansız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Bakan Faruk Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Nurettin Çakıcı'nın Emir Sultan Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Bakan Çelik, DTK'nın demokratik özerklik konusundaki açıklamasıyla ilgili soru üzerine, "Son derece yersiz, zamansız, mesnetsiz bir açıklama. Demokrasi yolunda hükümetin ve ülkemizin almış olduğu mesafeler ortadadır. Tüm toplumsal sorunların ilacı, çözümü; özgürlük, şeffaflık ve demokrasi olduğunu biz her vesileyle ifade ediyoruz. ve bu yolda çalışmamızı sürdürürken, bunu sabote etmeye dönük, tekrar toplumu kısır çekişmelere itecek ve toplumu huzursuz edecek menfur saldırıları demokrasiye yönelmiş, milletimizin iradesine yönelmiş saldırılar olarak değerlendiriyorum" dedi.

HALK OYNANAN OYUNUN FARKINDA

Halkın oynanan oyunların farkında olduğunu ifade eden Çelik, "Ben, doğusuyla batısıyla vatandaşlarımızın bunun farkında olduğu inancı içerisindeyim. Kesinlikle teröre prim verilmeyecektir. Verenler de varsa, onlar da bu süreçte bu kadar iyi niyetlerle, birliğin-bütünlüğün güçlendirilmesi konusunda adımlar atarken, bunu sabote etmeye dönük bir girişim olduğunu görmüşlerdir diye düşünüyorum" diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATI ŞU ANDA BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE YOK

Çelik, kıdem tazminatlarıyla ilgili bir düzenleme olup olmadığına yönelik soruya ise, "Kıdem tazminatı şu anda bakanlığımızın gündeme aldığı konular arasında yok. Çalışma hayatında 1975 yılından beri gündemde olan bir konu. Önümüzdeki süreçte sosyal taraflarla yapacağımız toplantıda, kıdem tazminatı ve istihdam büroları, taşeron çalışanlar, sendikal mevzuat gibi birçok konu var. Anayasa değişikliği içerisinde, memurların toplu sözleşmelerinin uyum yasalarıyla ilgili önemli düzenlemeler var. Bunları bu çerçevede günü, saati, vakti gelince sosyal taraflarla birlikte ele alıp, çözüme kavuşturacağız" dedi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili soru üzerine de Bakan Çelik, "Toplu sözleşme noktasındayız, fakat bunla ilgili yasal düzenleme olmadı. 15 Ağustos'ta ilk toplantımızı yapacağız. Bununla ilgili takvimin hızlı işlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yoğun bir gündemimiz var. Dün de sorunlar vardı onları çözüme kavuşturduk. Bugün de sorunlar var. Çalışma hayatı dinamik bir hayat. Bu süre içerisinde önümüzde olan sorunları çözmek zorundayız. Acilen çözülmesi gereken sorunlar var. Bunlardan bir tanesi, 2821-22 sayılı yasalar. Geçen akşam Meclis'i çalıştırarak, istatistiklerle ilgili 6 aylık öteleme yaptık. Kasım ayında çözmeye çalışacağız. Önemli sendikal mevzuattır. Onu inşallah bu yıl içinde çözmeye çalışacağız. Memurlarla ve toplu sözleşmeyle ilgili anayasa uyum yasasını çıkaracağız" dedi. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title