Haberler

Bakan Çelik'ten Engelli Kıza Anlamlı Hediye

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kısa Bir Süre Önce Gittiği Burdur'da Özürlüler Derneği'nde Karşılaştığı İlköğretim 4. Sınıf Öğrencisi Fatıma Tüz Zehra'yı Unutmayarak, Akülü Araba Hediye Etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kısa bir süre önce gittiği Burdur'da Özürlüler Derneği'nde karşılaştığı ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Fatıma Tüz Zehra'yı unutmayarak, akülü araba hediye etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Burdur iline yaptığı ziyaret sırasında engellilerin sorunlarını etkili bir dille anlatan ilköğretim 4. sınıftaki Fatıma'yı unutmayarak, Ankara'ya davet etti. Derslerinde de oldukça başarılı olan Fatıma ortapedik engelli olmasından dolayı kendi yaşadığı sorunları ve diğer engellilerin yaşadığı sorunları anlatarak, Bakan Çelik'in dikkatini çekmişti. Okula annesinin kucağında ve zaman zaman da taksi ile gittiğini söyleyen Fatıma, burada Bakan Çelik'ten, annesinin her gün kendisi için çok yorulduğunu belirterek bir araba istemişti. Minik Fatıma'nın bu isteği geri çevrilmedi ve Bakan Çelik'in Fatıma'yı Ankara'ya davet etti. Ailesi ile birlikte Ankara'ya gelen engelli öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nda kendisini bekleyen tam otomatik akülü arabayı görünce gözlerine inanamadı. Yıllardır hayalini kurduğu arabaya kavuşmanın sevinci yüzünden okunan Fatıma, hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyledi. Bakan Çelik'e kendisini unutmadığını ve okula gidebilmesi için yardım ettiği için teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, de akülü arabasına kavuşan Fatıma'ya TBMM'de de bir ortopedik engelli bir milletvekilinin olduğunu söyleyerek, "Burdura geldiğimizde bizi ağırlar mısın?' diye sordu. Fatıma da Bakan Çelik'e 'Siz bana yardım ettiniz. Başımın üzerinde yeriniz var. Her zaman beklerim" diye cevap verdi. Kızının akülü arabaya kavuşmasına çok sevinen anne Ayten hanım da, kızını kucağında okula götürdüğünü, çok zorluklar çektiğini belirterek, Bakan Çelik'in kendilerine yaptığı büyük yardımdan dolayı teşekkür etti.

Diz üstü bilgisayarına ve 4 bin YTL tutarındaki akülü arabasına kavuşan Fatıma bir süre bakanlık koridorlarında tur attı.

(DUY-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title