Haberler

Bakan Çelik'ten 5 T Formülü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Çalışmalarımızı 5 T Formülüyle Formülleştirdik. Bu da Tespit, Teşhis, Tedavi, Takip, Sonra Yükümlülüğü Veren Millete Tekmil Vermektir" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Çalışmalarımızı 5 T formülüyle formülleştirdik. Bu da tespit, teşhis, tedavi, takip, sonra yükümlülüğü veren millete tekmil vermektir" dedi.

Samsun'daki incelemelerini sürdüren Bakan Hüseyin Çelik, Sahil Yolu Sevgi Kafe'de AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çakır, Ahmet Yeni, Mehmet Kurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Her köy okulunun birer 'deniz feneri' olması gerektiğini ifade eden Çelik, bunun için yerel ve hükümet bazında gerekli desteğin verilerek ilköğretimi kırsal kesime yaymak için çalışmalar yapılacağını, köy okullarının yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi. Okul öncesi eğitimin önemine değinen ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Çelik, Türkiye'de okul öncesi denince zengin çocuklarının gittiği okul şeklinde anlaşıldığına dikkat çekerek, "Okul öncesi eğitime kırsal kesimdeki alt gelir kısmındaki çocukların daha çok ihtilacı var. Şu an okul öncesinde Türkiye genelinde yüzde 25'lik bir orana ulaştık. Biz iktidar olduğumuzda oran yüzde 11'di. Çok aşama katettik. Hiç olmazsa her ilçemizde okul öncesi okulların olması gerekli" dedi.

Yeni müfredatın sağlıklı şekilde devam ettiğini belirten Çelik, "Ezberci eğitim denilen, muhakemeye dayanmayan tabiri caizse papağan yetiştirilen eğitim sistemi bir kenara bırakıldı" diyerek yeni müfredatın önemini dile getirdi. Yeni müfredatla birlikte üniversitelerdeki eğitim sisteminin uyumuyla ilgili bir soru üzerine Bakan Çelik, "Yüksek Öğretim Kurulu'yla birlikte çalışma yaptık. Eğitim fakültelerinde yeni müfredatımıza göre öğretmen yetiştiriliyor. Bir uyumsuzluk yok. Bundan sonraki süreçte daha rahat edeceğiz" cevabını verdi.

Basın mensupları ile "Size flaş haber olacak, manşete çıkacak haber lazım, oda bizde yok" diyerek şakalaşan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hizmet kervanı devam ediyor. Yapılan hizmetleri, iyililikleri ve güzellikleri haber yaparsanız, buralardan daha güzel şeyler çıkartırsınız. Biz söz verdik mi yaparız. Yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz. Biz arazi adamıyız. Ankara'daki koltuklarımıza oturarak, rahat koltuklarımıza yaslanarak afra tafralarla, genelgelerle, talimatlarla Türkiye'yi yönetme iddiasında olan bir ekip değiliz. İlkokul kitaplarında öğretilen sözlerden biri de 'o köy bizim köyümüzdür.' Kusura bakmayın gitmediğimiz yer, gidemediğimiz yer sizin değildir. Halkımızla iç içe olmak, derdiyle dertleşmek bizin işimizdir. Bu çalışmalarımızı 5 T formülüyle formülleştirdik. Bu da Tespit, teşhis, tedavi, takip, sonra yükümlülüğü veren millete tekmil vermektir. Biz bu şuurla devam ediyoruz."

Bakan Çelik, daha sonra Canik Beldesi'ndeki Canik Uludağ Fatih Temiz İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde işadamlarına seslenen Bakan Çelik, Türkiye'nin geleceği için okul yaptırmalarını istedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eğitim için herkesin kenetlendiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yeni okulların yapımına hız verileceğini, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de 19 yıllık bir hayalin gerçekleştiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Bakan Çelik, katılımcılarla birlikte okulun temelini attı.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title