Haberler

Bakan Çelik, Pirelli'nin Yaptırdığı Liseyi Hizmete Açtı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kocaeli'nin Köseköy Beldesinde Pirelli Tarafından Yaptırılan Liseyi Eğitime Açtı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kocaeli'nin Köseköy beldesinde Pirelli tarafından yaptırılan liseyi eğitime açtı.

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde Pirelli tarafından yaptırılan lisenin açılış törenine Bakan Çelik'in yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, Sibel Gönül, Türk Pirelli Lastikleri Murahhas Azası Andrea Prondini ve davetliler katıldı.

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılan her 3 derslikten biri hükümetimiz döneminde yapıldı. Yine cumhuriyet döneminden bu yana atanan 3 öğretmenden biri yine bizim hükümetimiz döneminde atandı. Eğitime büyük önem veriyoruz. Dünya tarım toplumunu yaşarken insanların kas gücü esastı. Gelir, üretim tamamen kas gücüne dayalıydı. Avrupa'nın yaşadığı sanayi devrimiyle birlikte kas gücü yerini sermayeye, yani kasaya bıraktı ve dünya ikinci K dönemine girdi. 21. yüzyıl

bilgi çağı dediğimiz bir çağdır. Bu çağda üçüncü K dönemine giriyoruz. Bu dönem kas, kasa değil, kafa ön plandadır. Bilgiye sahip olanlar, insanların beyin gücünden en iyi yararlananlar, kalkınmanın, ilerlemenin gelişmenin motoru konumundadırlar. Dünyada onlar söz sahibidir" şeklinde konuştu.

Çelik, Pirelli Lisesi'nin önümüzdeki yıl Anadolu Lisesi olacağını ve Ankara'ya gider gitmez bilgisayar laboratuvarı için gerekli olan 21 adet bilgisayarı göndereceğini sözlerine ekledi.

Andrea Prondini ise, "Pirelli Lisesi ile bulunduğumuz bölgenin eğitim şartlarını iyileştirmeye katkıda bulunmak istiyoruz. Pirelli'nin eğitime vermiş olduğu destek her zaman artarak devam edecektir" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Bakan Çelik ve protokol üyeleri okulun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Hüseyin Çelik sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Törenin ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Kartepe'de yapılan milli eğitim müdürleri toplantısına katıldı.

Pirelli tarafından yaptırılan Pirelli Lisesi 1 milyar 500 milyon YTL'ye mal olurken, okulda 24 derslik, spor salonu ve laboratuvar bulunuyor. Lisede 720 öğrenci eğitim görecek.

(GA-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title