Haberler

Bakan Çelik, Oks'de Kimsenin Mağduriyetinin Söz Konusu Olmayacağını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (Oks) İlköğretim Başarı Puanı'nın Hesaplanmasında Yapılan Yanlışlıkların Düzeltilmeyecek Hatalar Olmadığını ve Kimsenin Mağduriyetinin Söz Konusu Olmayacağını Belirterek, "Böyle Büyük Bir Sistem İçinde Bu Tür Yanlış ve Hatalar Olabilir. Burada Kusuru Bulunan Kişilerle İlgili İnceleme ve Soruşturma Başlatıyoruz" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) İlköğretim Başarı Puanı'nın hesaplanmasında yapılan yanlışlıkların düzeltilmeyecek hatalar olmadığını ve kimsenin mağduriyetinin söz konusu olmayacağını belirterek, "Böyle büyük bir sistem içinde bu tür yanlış ve hatalar olabilir. Burada kusuru bulunan kişilerle ilgili inceleme ve soruşturma başlatıyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları için Van'da bulunan Bakan Çelik, Gevaş ilçesinde düzenlenen Van Futbol Köyü Okulu'nun açılışına katıldı. Çelik, açılış töreninin ardından bugün bazı gazetelerde yer alan OKS'de ilköğretim başarı puanının yanlış hesaplandığı haberleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bazı gazetelerde ifade edildiği gibi vahamet boyutunda skandalın söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Çelik, Türkiye'de 850 bine yakın öğrencinin girdiği bir sınavda bu tür hataların olabileceğini ve

bunların düzeltilmeyecek hatalar olmadığını kaydetti. Bakan Çelik, bazı okullardan da yanlış bilgiler geldiğini, bunun da düzeltilebilir hatalar olduğunu belirtti. Kimsenin mağdur olmasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Çelik, "Bugüne kadar bu anlamda yanlış var diye intikal eden öğrencisi sayısı, kesinlikle sınava giren öğrenci sayısıyla mukayese edildiğinde okyanustan bir damladır. Bunu öyle skandal, vahim bir haber olarak yayınlamak yanlıştır. Burada kusuru bulunan kişilerle ilgili inceleme ve

soruşturma başlatıyoruz" dedi.

Büyük sistemler içinde bu tür yanlışlık ve hataların olabileceğini ifade eden Bakan Çelik, "Sorumlusu kimse cezasını çeker ve biz yolumuza devam ederiz. Kimsenin mağduriyeti söz konusu değildir. Bugün ayrıca bizim basın ve halkla ilişkiler müşavirliğimiz bütün Türkiye'ye açıklama yapacaktır. Bütün veli ve öğrencilerimiz bu konuda rahat olsunlar" diye konuştu.

(ŞA-AKK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title