Haberler

Bakan Çelik, Muhalefete Yüklendi (2)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Sistem Olarak Bakarsanız, AK Parti mi Acaba İran'ın Takip Ettiği Modele Uygun Siyaset Güdüyor, CHP mi, MHP mi" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Sistem olarak bakarsanız, AK Parti mi acaba İran'ın takip ettiği modele uygun siyaset güdüyor, CHP mi, MHP mi?" dedi.

AK Parti Nilüfer İlçe teşkilatının ev sahipliği yaptığı yerel seçim startı toplantısına katılan Bakan Faruk Çelik, sert mesajlar verdi. Dünyada son 5 yılın en büyük ekonomik çalkantısının yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirten Bakan Çelik, "Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başlayan gerginlikler, Türkiye'yi daha riskli bir ülke haline getirdi. Dünya ülkeleri sosyal güvenlik kurumlarının verdiği açıklar ve global krizin etkilerinden vatandaşlarını korumak için kafa yoruyor. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Şu konularla ilgili Türkiye'de siyaset yaptığını söyleyen hangi partide bir duyarlılık var. Ne olup bittiğini bilen bir Allah'ın kulu var mı? 'İktidar olamıyoruz, alternatif olamıyoruz' diyorlar. Ne iktidar olabilirsiniz ne alternatif olabilirsiniz. Siz çünkü gazete kupürü muhalefet ve siyaset anlayışının yolunu seçmişsiniz gidiyorsunuz. Eğilin bakalım Türkiye'de, dünyada ne oluyor, ne bitiyor. Bu sıkıntılara karşı çözümler neler? Ne gibi çözümler üretebiliriz. Çözüm ürettiğin zaman zaten bu millet senin arkandan koşa koşa gelir. Alternatif ortaya koyduğun zaman bu millet seni terk etmez ki yakalar seni bulur. Ama bunlar hiçbirisinin gündeminde yok. Ondan sonra diyorlar ki; 'AK Parti niye yüzde 47 alıyor?' Ya 77'dü alır kardeşim. Siz böyle giderseniz 87'de alır. Çünkü siz dünyadan kopmuşsunuz, Türkiye gerçeklerinden de kopmuşsunuz'' diye konuştu.

"İRAN HERŞEYDEN ÖNCE KOMŞU ÜLKEMİZDİR" İran benzetmeleri ile ilgili olarak da konuşan Bakan Çelik, "Her şeyden önce İran komşu ülkemizdir. Herkesin saygı duyması gerekiyor. Ekonomik, ticari, komşuluk ilişkilerimiz var. Ama sistem olarak bakarsanız, AK Parti mi acaba İran'ın takip ettiği modele uygun siyaset güdüyor, CHP mi, MHP mi? Ulusalcı anlayışlar acaba çok daha İran yönetimine mi sizi yaklaştırıyor, yoksa sizi uzaklaştırıyor. Bir mukayese yapsınlar. Mukayese yaptığınız zaman göreceksiniz ki en yakın partiler, bugün Türkiye'de muhalefet çizgisini izleyen partilerdir. Onların beğenmedikleri ve tenkit ettikleri bu rejim, sistem, yönetim anlayışlarına en yakın partilerdir, bu siyasi partiler. AK Parti dünyayı takip ediyor. Türkiye dünya devleti olsun mücadelesi veriyor ve bu konuda atılması gereken adımları, planları, projeleri günübirlik ortaya koyan bir siyasi parti. Bunu millet görüyor. Buradan muhalefet partilerine sesleniyorum, kendilerine gelseler, dünyada, Türkiye'de olup bitenleri olması gerekenlerle ilgili birazcık kafa yorsalar, bu millet onların fikirlerini değerlendirmeye alır. Ama bunlardan çok uzak noktadalar'' şeklinde konuştu.

"BİZ BU DAVAYI HAK EDECEK HİÇBİRŞEY YAPMADIK" AK Parti'ye açılan kapatma davasını da değerlendiren Bakan Faruk Çelik, "Derdimiz gayet açık, Türkiye siyasi, ekonomik istikrarsızlığa, daha fazla sürüklenir, bu global krizlerle içerdeki sıkıntılar bütünleşirse, meydana gelecek olan faturayı kim ödeyecek? Kim bunun hesabını verecek? Bir dava açılmış, biz burada açık net söylüyoruz, biz bu davayı hak edecek hiçbir şey yapmadık. Bursa olarak yapmadık, Türkiye olarak yapmadık. Hizmet suçsa başımın üstünde yeri var'' dedi.

(RFK-OMR-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title