Haberler

Bakan Çelik Mecliste Sigara Yasağına Uyulacağından Emin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sigara Yasağı Konusunda Mecliste İhlal Olmayacağını Belirterek, "Sigara İçmeyenler Olarak Arkadaşlara Gerekli İkazları Yaparız" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sigara yasağı konusunda mecliste ihlal olmayacağını belirterek, "Sigara içmeyenler olarak arkadaşlara gerekli ikazları yaparız" dedi.

19 Mayıs'tan itibaren uygulanacak sigara yasağına ilişkin bugün mecliste gazetecilerin sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Hiç sigara içmedim. Son derece yerinde bir karar. Yasak yürürlüğe girdi, herkesin saygı göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. Sigaradan vazgeçemeyen milletvekillerine adres olarak meclis bahçesini gösteren Çelik, "Adres hazır, 10 metre mesafe" diye konuştu. Ortak alanlarda sigara içmemenin kişilerin karşılıklı hak ve özgürlüklerine saygı anlamı taşıdığını ifade eden Bakan Çelik, "Toplumda o bilincin artık oluştuğuna inanıyorum. Sigarayı evimizden, yatak odamızdan, işyerimizden ve ortak mekanlardan çıkardığımız zaman birbirinin hukukuna riayet eden kişiler olacağız" dedi.

Milletvekillerinin yasağa uyup uymayacaklarına ilişkin bir soru üzerine Çelik, "Burada bir olayın meydana geleceğini zannetmiyorum. Sigara içmeyenler ya da yasağa sadık kalanlar olarak gerekli ikazları arkadaşlara yaparız. İlk günlerde ufak tefek şeyler olabilir, ama önümüzdeki süreçte rayına gireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

(DS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title