Haberler

Bakan Çelik Kocaeli'de

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde, Depremden Sonra Yıkılan Kız Meslek Lisesinin Yerine Yaptırılan Ek Binaların Açılışı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Törenle Gerçekleştirildi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, depremden sonra yıkılan kız meslek lisesinin yerine yaptırılan ek binaların açılışı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in törenle gerçekleştirildi.

Bakan Çelik, Gölcük ilçesinde 17 Ağustos depreminden sonra yıkılan lisenin yerine Anadolu Kalkınma Vakfı ve İsviçre yardım kuruluşları Swıs Solidarity tarafından yaptırılan Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Kız Meslek Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi'nin ek binasının açılışına katıldı. Tören alanına gelirken öğrencilerin ellerini tutan Bakan Çelik, kendisine çiçek veren öğrencileri de tek tek öperek kutladı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, kamudaki vakıflara son vermesinin sebeplerini açıkladı. Vakıfların sosyal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Çelik, "Varlıklıdan alıp ihtiyaç sahibine vermek demektir. Vakıf üstten alıp, alta vermek demektir. Bizde ise aşağıdan alıp, yukarıya veriyorlardı. Buna bir son verdik. Paydos ettirdik. Depremden sonra Kocaeli'de eğitim alanında büyük ivmeler kazandık. 5-6 yılda Kocaeli'deki eğitimde çok büyük değişiklikler oldu. Anadolu öğretmen lisesi yokken şu an 3.'sünü yapıyoruz. Sosyal bilimler fakültesi, spor lisesi ve Anadolu turizm otelcilik okullarını da açtık. Anadolu lise sayımız 12 iken 24 oldu. Gölcük, 1999 Marmara depreminin ardından kendini toparladı ve silkinerek ayağa kalktı. Biz eğitimde Avrupa seviyesini yakalamak için uğraşıyoruz, bunun içinde mesafemiz çok az kaldı" dedi.

Vali Sözer de, eğitimin önemini vurgulayarak projelerinin iş adam ve hayırseverler yardımıyla devam ettiğini ifade etti. Anadolu Kalkınma Vakfı Başkanı Ahmet Akyürek ise, tek amacının Güneydoğu Anadolu Üniversitesi kurmak olduğunu belirtti.

Açılışın ardından spor salonunu gezen Bakan Çelik, Akyürek ile birlikte masa tenisi oynadı. Anadolu Kalkınma Vakfı ve İsviçre yardım kuruluşları Swıs Solidarity tarafından yaptırılan Kız Meslek Liseleri ek binaları 1,5 milyon YTL'ye mal olurken, binalarda 1 adet spor salonu, 8 adet atölye ile 1 adet kantin bulunuyor.

(RY-OMR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title