Haberler

Bakan Çelik: Koalisyonların Bitmesi İçin Halk Oylamasına Gidiyoruz

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, koalisyonların önüne geçmek ve istikrarı sürdürmek için sistem değişikliğine gittiklerini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki Menderes Parkı'nda vatandaşlar ile bir araya geldi. Kozan Belediye Başkanı MHP'li Musa Öztürk'ün eşlik ettiği Bakan Çelik, vatandaşlardan 'Evet' oyu istedi. Büyük bir sistem değişikliğine gidildiğini hatırlatan Bakan Çelik, "Ülkenin daha iyi yönetilebilmesi için 16 Nisan'da referanduma gidiyoruz. Türkiye'deki krizlerin aşılabilmesi için, koalisyon dönemlerinin tam manasıyla geride bırakılması için yeni bir halk oylamasına gidiyoruz. Türkiye'de yönetimi daha güçlü kılacak, sizlerin iradesini hükümet kurmada ve devleti yönetmede daha etkili bir şekilde inşa edecek bir sistem değişikliğini inşallah 16 Nisan'da sandıklardan ve bilhassa Kozan'dan 'Evet' oyunun çıkmasıyla hayata geçireceğiz" diye konuştu.

UTANMADAN DİKTATÖR DİYORLAR

Referandum sürecinde bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için haksız şekilde 'diktatör' ifadesini kullandığını belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde en büyük fedakarlığı, öncülüğü yapmış, büyük bedeller ödemiş Cumhurbaşkanımıza utanmadan ve ahlaksızca 'Diktatör' diyorlar. Fakat ben size bu toprakların bir çocuğu olarak, Çukurova'nın bir evladı olarak diktatör nedir anlatayım. Diktatör, halkından korkar, kendi insanından korkar, tankın arkasına saklanır, duvarların arkasına saklanır, silahların arkasına saklanır. Ama bizim Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesinde tanklara karşı çıktı, F16'lar karşı çıktı, silahlara karşı çıktı."

Konuşmasının ardından Bakan Çelik, vatandaşları selamlayarak alandan ayrıldı.

- Kozanadana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title