Haberler

'Bakan Çelik İstifa Etsin'

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Oks'de Yaşanan 'Yanlış Hesaplama' İddiasıyla İlgili, 'Hüseyin Çelik'in Görevinden Derhal İstifa Etmesini' İstedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, OKS'de yaşanan “yanlış hesaplama” iddiasıyla ilgili, “Hüseyin Çelik'in görevinden derhal istifa etmesini” istedi.

Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının, OKS'de öğrencilerin diploma notlarını sisteme yanlış girerek “büyük bir skandala imza attığını” ifade etti.

“Bu skandalın eğitim sisteminin iflasını bir göstergesi” olduğunu öne süren Adıbelli, Bakan Çelik'in konuyla ilgili açıklamasının, “sorunun ciddiyetinin farkında olmadığını gösterdiğini” iddiasında bulundu. Adıbelli, şunları kaydetti:

“Bakan Çelik'in ifadesi ile 'bazı okullarda girilen yanlış bilgilerin' düzeltilmesi halinde bile, tüm Türkiye'de sınava giren öğrencilerin sıralamaları değişecektir. Dolayısıyla, söz konusu kargaşa, bütün öğrencilere yansıyacaktır.

Ayrıca, mağdur olan öğrencilerin, EĞİTEK'e bir dilekçeyle başvurmaları, dilekçelerinin incelemeye alınması için EĞİTEK'in banka hesabına 10 YTL itiraz ücreti' yatırılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı kendi hatasının bedelini yine öğrenci ve veliye ödetmektedir.

Sorunun ciddiyeti kabul edilmeli ve bir an önce harekete geçilmelidir. Böylesine ciddi bir skandala imza atan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de görevinden derhal istifa etmelidir.”

SENDİKALARDA TEPKİ BÜYÜK

Eğitim sendikaları ise konunun bu şekilde çözülemeyeceğini ve puanların yeniden hesaplanarak öğrencilere gönderilmesi gerektiğini savunuyor. Bu amaçla bir kampanya başlatma kararı alan sendikalar, öğrencilere “yargıya başvurun” çağrısı yapıyor.

Eğitim sendikalarının konuya ilişkin görüşleri şöyle:

Anadolu Eğitim Sen Başkanı Cansel Güven: Aileler savcılığa bildirmeli

Çok üzücü bir durum. Çünkü OKS’de çocukların sadece tek şansı var. Seneye girme hakları yok. Kaç öğrencinin bu durumdan mağdur olduğunu tespit etmek imkansız. MEB’in yaptığı tüm sınavlarda bir skandalla karşılaşmamız da bizi hayrete düşürüyor. Aileler, savcılığa suç duyurusunda bulunmalı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer: Sınav iptal edilmeli

Acaba Bakan Çelik’in eline bir liste mi verildi? Bu nedenle mi sıralamalarla oynandı diye düşünmeden edemiyorum. Sınavın da bir an önce iptal edilmesi gerekiyor. Birkaç mağdur öğrencinin puanını düzelterek, skandalı telafi edemezler. Puanlamatüm adaylar için en baştan yapılmalı. Kampanya başlatacağız.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Tepeden tırnağa başarısızlık

Aylarca emek veren çocuklarımıza, ‘Başarınız öyle değil de şöyleymiş’ demek, çok doğru değil. Sorunun bile tüm sonucu etkilediği bir sınavda, diploma notlarının yanlış girilmesi, kabul edilir gibi değil. Türkiye’de maalesef sınav yapmayı beceremiyoruz.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan: Veliler yargıya başvursun

Türk eğitim sistemi yanlışlarla dolu. Çürümüş durumda. Yıllardır sınavlarda hatalar yapılıyor. İbret alıp kendilerine çeki düzen vermiyorlar. Aileler, çocuklarının hakkını yedirmesin, yargıya başvursunlar. Özellikle en tepedeki Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunsunlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title