Haberler

Bakan Çelik'in Sakarya Ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sakarya'nın Hendek İlçesinde Bir İlköğretim Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Bir Petrol İstasyonun Açılışınn Gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir ilköğretim okulu, halk eğitim merkezi ve bir petrol istasyonun açılışınn gerçekleştirdi.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde katıldığı okul açılışlarından sonra Hendek ilçesine geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk olarak Mustafa Asım Akay, Hendek Belediyesi ve Sakarya Valiliği ortaklığıyla yapılan 16 derslikli Mustafa Asım İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, ilçede bulunan okulların doğalgaz kullanması için gerekli ödeneği sağlama sözü verdi.

Bakan Çelik, daha sonra Hendek Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırılan Halk Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik son olarak D-100 Karayolu üzerinde bulunan Vanlı işadamı Fuat Yeğin'e ait Han-Pet petrol istasyonu tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, 2003 yılının başında ham petrolün varilinin fiyatının 20 dolar olduğunu belirterek, "Şu anda petrolün varili 135 dolara çıktı. Ham petrol çıldırdı. Biz petrol ithal eden bir ülkeyiz. Bizim petrolümüz maalesef yok denecek kadar az. Dolayısıyla öyle anlaşılıyor ki petrol daha da önem kazanan bir enerji olacak" dedi.

Hendeklilerin Vanlı bir işadamına neden geldiklerini sormadan kapılarını açtığını ifade eden Bakan Çelik, Vanlı bir işadamının buraya yatırım yapmasını Hendekliler için büyük bir kazanım olarak değerlendirdi. Ona zorluk çıkarmayı bırakın kolaylık sağladılar ve bu güzel tesisler ortaya çıktı. İşte birimiz doğulu, birimiz batılı, birimiz güneyli, birimiz kuzeyli olsa da bizim kardeşlik zeminimiz budur. Bu memlekette doğulu ile batılıyı, Türk'le Kürt'ü, şu veya bu şekilde laik-antilaik, Sünni-Alevi şeklinde insanımızı birbirine düşürmeye çalışan, dirliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu bozmaya çalışanlar var. Bu manzara devam ettikçe, biz kaynaşıp kucaklaştıkça onların hevesleri kursağında kalacaktır. Kimse bu memleketi bölemeyecek ve kardeşliğimizi bozamayacaktır" diye konuştu.

Bakan Çelik, istasyonun açılışının gerçekleştirdikten sonra İstanbul'a gitti.

(İÇ-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title