Haberler

Bakan Çelik: "Günübirlik Politika Yapanlar Bugün Hayırla Yad Edilmiyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Açıklarıyla 5 Yıldır Mücadele Ettiklerini Belirterek, "Kötü Gidişin Önünü Kesmek İstedik Ama, Çalışmalarımız Her Defasında Çankaya'ya Tosladı. Günübirlik Politika Yapanlar Bugün Hayırla Yad Edilmiyor" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik açıklarıyla 5 yıldır mücadele ettiklerini belirterek, "Kötü gidişin önünü kesmek istedik ama, çalışmalarımız her defasında Çankaya'ya tosladı. Günübirlik politika yapanlar bugün hayırla yad edilmiyor" dedi.

Bursa'da AK Parti'nin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik reformlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Çelik, "1991 yılından beri sosyal güvenlikte çok ciddi açıklar verilmiş. Keşke 1994'te bu konu sahiplenilseydi. Bu ülke için iktidara gelenler bu meselelere 'dur' dememişler. Maalesef bırakın 'dur' demeyi seyretmişler. 2007 sonu itibariyle reel olarak 137 katrilyon lira, 1991-2007 arası

sosyal güvenlik açıklarına seyirci kalmışlar. Prim gelirleri 44 katrilyon lira ama emeklilerin aldığı maaş 52 katrilyon lira. Primler maaşı karşılamıyor, ilave 23 katrilyon lira da sağlık gideri var. 2007 yılında 26 katrilyon lira açık veren bir sosyal güvenlik sistemi var. 'Ey AK Parti'liler 5 yıldır iktidardaydınız, niye yapmadınız bunu' derseniz, yaptık. Yaptık ama gitti geldi, gitti, geldi Çankaya'ya tosladı. Türkiye 5 yıl kaybetti. Çok şey yaptık. Kamu reformu, personel harcamaları, gibi konularda

birçok şey yaptık. 'Zaman kaybetmesin ülke' dedik. Bunun cumhurbaşkanı, başbakanı, milletvekili var. Farkı yoktur, bu ülkenin insanıyız. Bu ülkenin temsiliyetini negatif unsurları ortadan kaldırarak, pozitife dönüştürmek her sorumluluğunu bilen insanın görevidir. Bulunduğunuz mevkiinin hakkını vereceksiniz. Hem o koltuğa oturacaksın, hem de bu millete her gün eksi yazacaksın. Buna kimsenin hakkı yok. Bu sistem mutlaka değişecek. Emeklilikte kademeli geçiş olacak. Biz ülkemizi seviyoruz. 38 yaşında

insanları emekli ettiler, bizde insanları 35 yaşında emekli yapabilirdik. Bunlar günü birlik popülist politikadır. Günü kurtarmak için yapılan şeylerdir. Daha öncekiler, seçimi kurtarmak istediler. Ama seçimi kurtaramadılar. Hayırla yad edilmiyorlar. Kimseye iktidar baki değil. Bir gün bizim iktidarımız da sona erecek. Ama arkamızdan helal olsun dedirtmek gerekir" diye konuştu.

Terörün Türkiye'yi 30 yıldır meşgul ettiğini belirten Bakan Çelik, "Terörün bertarafıyla ilgili mutlaka bir ayak eksik kaldı. O ayak uluslararası terörle ilgili mücadelemize, destek sağlama ayağı idi. Bu dönemde yoğun bir diplomasi neticesinde dünyada artık terörle ilgili mücadelede Türkiye'ye hak vermeyen ülke kalmadı. Terörle mücadele konusunda destek görüyoruz. Birileri yakalım, kıralım, vuralım dedi. Ama bunlar yıllardır yapılıyordu ve netice alınamadı. Türkiye silahlı gücü yok etmeye çalışırken

diğer yandan da demokrasiyi daraltmadan ekonomik açılımları gerçekleştiriyor. Bölgede ciddi yatırım ve hizmet çalışmaları yapılıyor" şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğiyle ilgili konulara da değinen Çelik, şunları söyledi:

"Anayasanın değiştirilmeyen maddeleri ilelebet kalacak. Değiştirilmesi gereken maddelerin ne sakıncası var. Karşı çıkanlar bu millete bir açıklasın. Bu anayasa belli zümrelerin anayasası mı? Eğer öyle zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu anayasa 70 milyonun, bu milletin anayasasıdır."

(EY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title