Haberler

Bakan Çelik, Gruba Müdahale Eden Polisi 'Sakin Olun' Diyerek Uyardı (2)

Bakan ÇELİK BARIŞ YEMEĞİNE KATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 1 kişinin öldüğü silahlı kavganın ardından aralarında husumet oluşan Kuran ve Çuvanlı aileleri için düzenlenen barış yemeğine katıldı.

İlçedeki kanaat önderlerinin girişimiyle 4 yıldır süren husumeti sonlandıran iki ailenin barışması nedeniyle bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, bürokratlar ve her iki ailenin mensupları katıldı. Kuran altından geçerek, karşılıklı oturdukları sofrada yemek yiyen husumetli aileler, dualar eşliğinde birbirleriyle tokalaşarak aralarındaki husumete son verdi. Törene katılanlara oturduğu sandalyenin üzerine çıkarak hitap eden Bakan Faruk Çelik, savaşı reddettiklerini ve barışı yol olarak seçtiklerine değinerek şöyle konuştu:

"Savaşın ne kadar kötü olduğunu Şanlıurfalılar daha iyi biliyorsunuz. Evinden, yurdundan, eşinden, çocuğundan, kopan insanları hangi şartlarda misafir ettiğimizi ve sahiplendiğimizi görüyorsunuz. Onun için savaş bizim yolumuz olamaz. Yanı başımızda yüreği yanan insanlar arasında bu savaş halen devam ediyor. Bu üzüntümüzü katlayan bir tablo ve durumdur. Anlam veremediğimiz Ortadoğu coğrafyasında olup bitenler hakikaten bizi derinden üzmektedir. Çatışma kötüdür. Çatışmadan yana olamayız. 30 yıldır millet olarak kan kaybediyoruz. Bu çatışmaların neticesinde 40 bine aşkın vatan evladı hayatını kaybetti. Kim kazandı. Silah ve uyuşturucu tüccarları kazandılar. Bu ülke için iyilik düşünmeyenler kazandılar. Ama bu ülke kaybetti. Bu çatışma ortamının bitmesi için Allah'a şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere taşın altına gövdemizi koyduk. İlle de barış, kardeşlik diyoruz. Bu devleti beraber kuranlar geleceğin büyük Türkiye'sini beraber kursunlar diye gayret ediyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. İnşallah bu çatışmalar bitecek, yine hep beraber huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız."

Geleceğin Türkiye'sini kurmak için büyük gayretler içerisinde olduklarını ifade eden Bakan Çelik, kanın kanla temizlenemeyeceğini belirterek kan davalarının sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

MESİRE ALANINDA ARBEDE

Bakan Çelik, barış yemeğinin ardından Beyazgül Mesire alanında düzenlenen fidan dikim törenine katıldı. Bakan Çelik'in fidan diktiği sırada alana gelen 2 genç, bölgenin kapalı olduğunu öne sürerek; 'Bakan geldiği için bu mesire alanını açtılar. Diğer günler burası halka kapalı. Buranın vatandaşlara açık olmasını istiyoruz' dedi. Tepki gösteren gençler ile duruma müdahale etmek isteyen bazı partililer arasında kısa süreli arbede çıktı. Polisin ismi öğrenilemeyen 2 kişiyi gözaltına almasıyla arbede sonlandırılırken, Bakan Çelik ise ilçedeki son duruma ilişkin bilgi almak üzere Kaymakamlık binasına gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Faruk Çelik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title