Haberler

Bakan Çelik: Eylemlerin Turizme Olumsuz Yansıması Olabilir

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir otelin açılışına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taksim Gezi Parkı protestolarının turizme olumsuz yansımalarının olabileceği, rakip ülkelerin ellerini güçlendireceği uyarısında buludu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir otelin açılışına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taksim Gezi Parkı protestolarının turizme olumsuz yansımalarının olabileceği, rakip ülkelerin ellerini güçlendireceği uyarısında buludu.

Ömer Çelik, Bodrum'un Torba Koyu'ndaki, 1350 yataklalı lüks otelin açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemlerin turizme şimdilik olumsuz yansımasının olmadığını belirten Ömer Çelik, "Bodrum'a çok güzel bir değer kazandıran tesisin açılışını yapıyoruz. Türkiye demokrasisi ile ekonomi ile her alandaki ilerlemesi ile artık uluslararası bir marka. Her açtığımız tesis, açtığımız bölgeye yeni bir değer katıyor. Türkiye büyük bir ivme ile ilerlerken, kuşkusuz hepimizin titizlenmesi gereken şey, Türkiye makasıdır" dedi. Vatandaşların belirli konulardaki demokratik tepkilerini gösterebileceğini kaydeden Bakan Çelik, "Biz hükümet olarak vatandaşlarımızın hangi kesimden olursa olsun demokratik protestolarına, sivil itaatsizlik eylemlerine bir takım seslerini duyurmalarına tabiki kulak kabartırız, çünkü nihayetinde Türkiye hepimizin Türkiye'si. Fakat temel mesele şudur; demokratik protestonun demokratik hak arayışının asla bir şiddet eylemine, bir takım kışkırtıcıların hazırladığı zemine dönüşmemesi gerekir. Rakibimiz olan tüm ülkelerin kanallarında Türkiye'de sanki müthiş bir istikrarsızlık varmış gibi haberler yapılıyor, görüntüler veriliyor. Bunun Türkiye'ye dış dünyada büyük bir zarar verme ihtimali var" diye konuştu.

Vatandaşların provokasyona gelmemesini isterken, eylül ayında olimpiyatlarlailgilikarar vedileceğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez bir kaynak olan turizm sezonuna giriyoruz. Müthiş bir cazibe merkeziyiz, bütün dünyanın gözü kulağı üzerimizde. Ama rakiplerimiz bir takım görüntülerden yola çıkarak kendi ulusal kanallarında ve bazı ulusal kanallarda Türkiye'de bir istikrarsızlık görüntüsü varmış gibi bir imaj oluşturmaya çalışıyorlar, rakiplerimize Türkiye aleyhine kullanılacak kozlar verilmemesi konusunda hassas olalım. Vatandaşlarımız demokratik olarak seslerini duyurmuşlardır, hepsini duyduk, hepsini değerlendiriyoruz, ama artık bu eylemlerin provaköterlerin zemini haline gelmemesi gerekir. Bu Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarına zarar vermek isteyenlerin kullanmak isteyeceği zemin haline gelir. Hep beraber hassas olalım. Şu anda ekonomik göstergeler açısından, gerek turizm sezonu açısından bir olumsuzluk yok fakat bu bir süre daha devam ederse binlerce insanın emeği ile çok büyük gayretlerle geldiğimiz aşamalara ulaştığımız rakamlara zarar verebilir. Her türlü hayat tarzının başımızın üzerinde yeri vardır. Türkiye'de hiçkimse birbirinden farklı değildir. Artık eylemler yapıldı, istenmeyen durumlar ortaya çıktı. Başbakanımızın orantısız güç konusunda açıklamalar yaptı. Hiç istemediğimiz durumlar oldu ama artık önümüze bakalım. Bundan sonra Türkiye'nin olimpiyatlara giden süreçte yakaladığı ortamı zora düşürmek isteyenlere koz vermeyelim. Biz bir istikrar ve demokrasi ülkesiyiz. Bu bizim en büyük uluslararası marka değerimizdir, bunu titizlikle koruyalım." - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Taksim Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title