Haberler

Bakan Çelik: "Büyük Öğrenci Projesi ile Ülkeler Arası Gönül Köprüsü Kuruluyor"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Büyük Öğrenci Projesi Kapsamında Türkiye'de Öğrenim Gören Öğrencilerin, Türkiye ile Ülkeleri Arasında "Gönül Köprüsü" Kurduğunu Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Büyük Öğrenci Projesi kapsamında Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin, ülkelerine gittiğinde Türkiye'nin birer temsilcisi gibi olduğunu belirterek, yabancı öğrencilerin Türkiye ile ülkeleri arasında "gönül köprüsü" kurduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Büyük Öğrenci Projesi Mezuniyet Şölenine katıldı. Yurtdışından gelip Türkiye'de yüksek öğrenim gören ve bu yıl Haziran ayında mezun olan öğrenciler için düzenlenen törende konuşan Bakan Çelik, yurtdışından Türkiye'ye gelerek öğrenimini tamamlayan öğrencilerin Türkiye açısından önem taşıdığını söyledi. Çelik, yurtdışından gelerek Türkiye'de proje kapsamında burslu okuyan öğrencilerin tüm giderlerinin MEB tarafından karşılandığını anlatarak, bu ana kadar 7 bin 300 mezun verildiğini söyledi. 1992-93 eğitim döneminde Büyük Öğrenci Projesi'ne başlandığını belirten Çelik, Türkçe öğrenerek ülkelerine dönen ve ülkelerinde önemli yerlere gelen gençlerin ülkelerinde Türkiye'nin birer temsilcisi olduklarını ifade etti.

Çelik, "Türkçe sevdalılarına teşekkür ediyorum. Biz halklarınızı çok seviyoruz. Sizlerin de Türkiye ile ülkeleriniz arasında birer gönül köprüsü kuracağınıza inanıyorum" dedi. Çelik, 57 ülkeden öğrencinin Türkiye'de öğrenim gördüğünü kaydederek konuşmasının sonunda Arnavutça, Arapça, Azerice, Kazakça, Bulgarca, Kırgızca, Uygurca, Moğolca, Romanca, Tatarca ve Türkmence "hoşçakal" dedi.

Proje kapsamında Türkiye'de yurtdışından gelen 5 bin 579 öğrenci daha öğrenimini sürdürüyor. 20 ilde 32 üniversitede öğrenimini sürdüren öğrencilerden bu yıl Haziran döneminde 179'u mezan oldu. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title