Haberler

Bakan Çelik: "Bu Devletin Çatısının Altında Gecekondu Devlet Kurdurmayız"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Sizler 15 Temmuz'da gösterdiğiniz direnişle bütün dünyaya demokrasi dersi verdiniz ve demokrasi tarihini yeniden yazdınız. Eğer demokrasi söz konusu olacaksa ders almak isteyen varsa Türkiye'ye gelsin." dedi.

Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığınca, Pozantı ilçesindeki bir çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Pozantı'nın vatan, millet ve devlet için gösterdiği fedakarlığa teşekkür eden Çelik, ilçenin hain darbe girişimine karşı kahramanca mücadele ettiğini söyledi.

Vatandaşın, 15 Temmuz'da direnmemesi halinde Türkiye'nin yabancı güçlerin işgaline uğrayacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"O darbe girişiminin diğer darbe girişimlerinden bir farkı vardır. 1960'da, 1971'de, 1980'deki diğer darbe girişimleri rejimi hedef almıştır ama 15 Temmuz darbe girişimi, bütün bir devleti ele geçirmeye, devletin kurumsal yapısını başka bir güce devretmeye çalışan yabancı bir işgal girişimidir. O sebeple 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı duranlar, esasında bu ülkenin işgal edilmesine karşı durmuşlardır. Bir vatan müdafaası vermişlerdir."

FETÖ'nün, sapık bir dini anlayışa dayalı diktatörlük kurmak istediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Milletimizin tamamı, insanımız yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle bunlara direndi. Nitekim TSK'nın şerefli askerleri, kendi milletine ve vatanına bağlı polis güçlerimiz, bunlara kahramanca direndiler ve ülkemizi bu düşman işgalinden korudular. Yine Cumhuriyet Savcılarımız, bunlara karşı kahramanca mücadele ettiler, bu darbe girişimi gerçekleşmeye başlar başlamaz gerekenleri yaptılar. Belediye başkanlarımız, Sayın Valimiz aynı şeklide... Hep beraber omuz omuza vererek, kol kola girerek bu darbe girişimini püskürttük. Türkiye büyümesin istiyorlar, Türkiye gelişmesin istiyorlar. Niye Türkiye'nin Cumhurbaşkanına düşmanlık yapıyorlar? Bakın gelirken, üzerinden geçtiğimiz yollara baktım. Yepyeni yerleşim yerleri kurulmuş, bunların çoğu 10-15 sene evvel yoktu. Türkiye'nin her tarafı imar ediliyor. Sizin vergileriniz çarçur edilmiyor, doğru kişilerin elinde bu ülkeye hizmet olarak geri dönüyor."

"Kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi arttıracağız"

Geçmişte, ülkede yaşanan sosyo ekonomik sıkıntıların bugün atlatıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesinde, Google'dan en çok yapılan arama, 'Tank nasıl durdurulur?' aramasıdır. Bir millet düşünün, tankı, savaş helikopterini, savaş uçaklarını durdurmak için canını hiçe sayıyor. Şehit oluyor, gazi oluyor. Bunlar niye oluyor? Ülkemiz düşman işgaline uğramasın diye. Tek bir devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti. Biz bu devletin çatısı altında Türk, Kürt, Alevi, Sünni kim olursak olalım kardeşiz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi arttıracağız. Bu ülke daha güzel olsun diye."

"Millet 'Git' diyene kadar da gitmeyeceğiz"

Mazlum coğrafyalara da el uzattıklarını anlatan Çelik, "Darbe girişimin olduğu söylendiği andan itibaren gördünüz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hepimiz bütün bakanlar, hiçbirimiz bulunduğumuz yeri terk etmedik. '6 kere gittik 7 kere geldik' diye övünmüyoruz. Milletin bize verdiği emanet karşısında asla gitmedik, millet 'Git' diyene kadar da gitmeyeceğiz. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız." dedi.

"Bu ülkeyi ruhunu şeytana kiralamışlara teslim etmeyeceğiz"

FETÖ mensuplarının Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara suikast yapacağını söylediğini aktaran Çelik, "Elinizden gelen varsa ardınıza koymayın, işte biz milletimizin içindeyiz ama bu ülkeyi sizin gibilere terk etmeyeceğiz. Bu ülkeyi, sizin gibi ruhunu dış güçlere satmışlara, ruhunu şeytana kiralamışlara teslim etmeyeceğiz. Bu ülkenin sahibi milletimizdir." diye konuştu.

Çelik, çok yönlü bir saldırı ile karşı karşıya olduklarına işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğer Türkiye'yi büyütmeseydik emin olun yapmayacaklardı çünkü Türkiye onlar için kolay yönetilebilir, kolay telkin edilebilir, kolay yönlendirilebilir bir ülke olacaktı. Milli reflekslerimizi koruyoruz. Eskisi gibi dışarıdan gelen telkinlerle dış politikamızı yönlendirseydik, içe kapansaydık, etrafımızdaki gelişmelerle bir ilgimiz olmasaydı, o zaman bu saldırıları yapmayacaklardı. Türkiye'yi büyüttüğümüz için, daha ileriye taşıdığımız için, refahını arttırdığımız için, daha büyük bir ülke haline getirdiğimiz için bunları yapıyorlar. Dünyayla iyi ilişkiler geliştirmeye, milli çıkarlarımızı da sonuna kadar korumaya devam edeceğiz."

"Mücadele ettiğimiz şey, FETÖ ve PKK'nın kayyumluğunu yapan zihniyet"

Bazı belediyelere yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin Çelik, şu görüşleri dile getirdi:

"Niye atanıyor bu kayyumlar? Bir kısmı gelmiş, elindeki yetkisini FETÖ'ye peşkeş çekiyor. Bir kısmı gitmiş elindeki yetkiyi PKK'ya peşkeş çekiyor. Bu yetkiler niye verildi size? Millete ve devlete hizmet edin diye. Eğer siz PKK'nın ya da FETÖ'nün kayyumu olursanız, elinizden bu yetki alınır, oraya devletin ve milletin kayyumları atanır. Mücadele ettiğimiz şey, FETÖ'nün ve PKK'nın kayyumluğunu yapan zihniyettir. Bu ülkenin bütün imkanları size hizmet edilsin diye var. Size hizmet etmesi gerekenler, bu imkanları alıp da bunları başkalarına peşkeş çekiyorlarsa devlet bunun için vardır. Hepimiz oturduğumuz yerde yetkimizi kullanırken, sizin verdiğiniz yetkiyi kullanıyoruz."

"Demokrasi dersi için Halisdemir'in kabrini ziyaret etsinler"

Türkiye'yi hiçbir terör örgütüne teslim etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, "O bayrağın yanına başkalarının paçavra asmasına müsaade etmeyeceğiz. Tek bir vatanımız var." diye konuştu.

Kimsenin vatanında ve toprağında gözleri olmadığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, Türk miletinin hiç kimseden demokrasi dersi almaya ihtiyacı yok. Sizler 15 Temmuz'da gösterdiğiniz direnişle bütün dünyaya demokrasi dersi verdiniz ve demokrasi tarihini yeniden yazdınız. Eğer demokrasi söz konusu olacaksa ders almak isteyen varsa Türkiye'ye gelsin. Halkı bombalayan uçaklar kalkmasın diye ekinini yakan o çiftçimizden ders alsın, tankların altına yatan genç arkadaşımızdan ders alsın, köprüde silahların namlusuna karşı tek başına yürüyen hanım kardeşimizden ders alsın, Ankara'da özel harekata saldırı yapıldığı zaman orayı korumak için şehit olan Adanalı ikiz kardeşlerimizden ders alsınlar. Onlar demokrasi dersi için Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etsinler. Türkiye sahipsiz değil. Türkiye'nin göz bebeği, gurur duyduğu silahlı kuvvetleri var, şerefli askerleri var. Kahraman polis teşkilatı var."

Bayramlaşma törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kamu kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Adana teşkilatının yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title