Haberler

Bakan Çelik, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Katılan Öğrencileri Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'de bulunan bir grup öğrenciyi kabul etti.

Bakanlıktaki Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada konuk öğrencilere seslenen Bakan Çelik, "Sizleri ülkemizde görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkçe bildiğiniz, şarkı söylediğiniz ve şiirler okuduğunuz için de sizi tebrik ediyoruz" dedi.

Çelik, 1 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek ödül törenine katılacağını da kaydederek, dünyanın dört bir tarafından gelerek Türkçe Olimpiyatları'na katılan bütün dünya çocuklarına yüreklerini açtıklarını ifade etti. Bakan Çelik, "Ümit ediyorum, burada kaldığınız süre içerisinde kalıcı dostluklar edinirsiniz. Çok güzel duygularla ülkemizden ayrılırsınız. İnşallah bu son gelişiniz olmaz. Bir daha gelirsiniz, sonra anne babalarınızla gelirsiniz. Sonraki yıllarda da sizi ülkemizde görmek istiyoruz. Siz bize dünyanın her tarafındaki güzelliği ve renkleri getirdiniz. Gittiğiniz ülkelere de Türk halkından selam ve sevgiler götürün" diye konuştu.

Kabulde bazı öğrenciler, öğrendikleri Türkçe şarkı ve şiirleri okudular. Olimpiyata Madagaskar'dan katılan Francice Pascalin 'Ata Barı', Azerbaycan'dan Turane Sadık Zade ise 'Sarmaşık Gülleri' adlı şarkıyı söyledi. Tanzanyalı Fethila Faysal 'Gül Annem', Rusya'dan Varvara Akışına da Mevlana'dan 'Gitme İstemem' şiirlerini okudu. Öğrencilerle şakalaşan Çelik, Madagaskarlı öğrencinin şapkasını takarak, "Madagaskarlı oldum mu?" diye espri yaptı. Azeri öğrencinin 'Sarmaşık Gülleri' şarkısını Zara'dan dinlediğini söylemesi üzerine ise Bakan Çelik, "Zara'dan önce Zeki Müren güzel söylüyor. Ama Zara'da güzel söylüyor" dedi.

Irak Erbil'den gelen bir öğrenciye, "Irak'ta millet birbirini yüzünden öpüyor mu?" diye sokran Bakan Çelik, "Evet" yanıtı üzerine Yusuf isimli çocuğu yanaklarından öptü. Öğrenciler Bakan Çelik'e ülkelerine özgü hediyelerini sunarken, Bakan Çelik de öğrencilere saat armağan etti.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title